Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

‚Lhal jsem mu, nic jsem neviděl,‘ přiznal Benzema o sexuálním videu Valbueny

Sport

  16:00
Útočník Realu Madrid Karim Benzema lhal svému spoluhráči z francouzské fotbalové reprezentace Mathieu Valbuenovi o tom, že viděl sexuální video, kvůli němuž byl hráč Lyonu vydírán. Podle listu Le Parisien se k tomu Benzema přiznal u výslechu na konci ledna.

Karim Benzema (vlevo) dal úvodní gól ve finále Ligy mistrů, přesto kvůli dlouhodobým sporům s francouzskou federací na šampionát nepojede. foto: FacebookLidovky.cz

„Měl jsem mu říct, že jsem to neviděl. Předstíral jsem, hrál jsem to. Jako když popisujete film, který jste neviděl. Nikdy jsem to video neviděl,“ řekl podle deníku Benzema před soudcem.

Karim Benzema (vlevo) dal úvodní gól ve finále Ligy mistrů, přesto kvůli...
Karim Benzema a Mathieu Valbuena

Osmadvacetiletý fotbalista strávil v listopadu noc ve vazbě a byl obviněn ze spiknutí a zapojení do organizovaného zločinu. Podle Valbueny se ho jeho reprezentační spoluhráč snažil loni v říjnu přesvědčit, aby se sešel s muži, kteří záložníka Lyonu kvůli sexuálnímu videu natočenému na mobilní telefon vydírali.

„Tvrdil mi, že to viděl. Přísahal na život své dcery. Říkal, že je to žhavé,“ uvedl Valbuena na podzim před soudem. Benzema byl kvůli aféře v prosinci vyřazen z francouzské reprezentace a hrozí mu, že přijde o domácí mistrovství Evropy.

Autor: