Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Berbatov podepsal v Manchesteru United

Sport

  10:45
MANCHESTER - Bulharský fotbalista Dimitar Berbatov přestoupil v anglické lize z Tottenhamu do Manchesteru United. Vítěze Ligy mistrů stál sedmadvacetiletý útočník 37,7 milionu eur (934 milionů korun). "To byl klíčový přestup. Dimitar je jedním z nejlepších útočníků ve světovém fotbalu," prohlásil trenér Manchesteru Alex Ferguson na webové stránce klubu.

Berbatov v dresu Tottenhamu. foto: AFP


Berbatov strávil v londýnském týmu Spurs po příchodu z Leverkusenu dva roky a ve 102 zápasech nastřílel 46 gólů. S United podepsal čtyřletou smlouvu.

Součástí transakce je i roční hostování mladého útočníka Fraizera Campbella v Tottenhamu. Další útočník Louis Saha odešel v pondělí z Manchesteru do Evertonu, Berbatov po něm převezme dres s číslem 9. Berbatovova sága se dlouho vlekla a vyřešila se až v poslední den přestupního termínu. Už v červenci dokonce bulharský reprezentant přišel o týdenní plat 40.000 liber (1,2 milionu korun) kvůli tomu, že na soustředění ve Španělsku dával okatě najevo svou nespokojenost z tahanic kolem odchodu do Manchesteru.

Ten nakonec musel původní nabídku 20,5 milionu liber o rovnou polovinu zvýšit, aby odvrátil možnost Berbatovova přestupu do celku městského rivala City. Vyšší částku ještě vedení United nikdy v historii za žádného hráče nezaplatilo.

Autor: