130 let

Limberský v souvoji s Robbenem. | foto: ČTK

Bez Robbena. Bayernu bude v Plzni chybět velká hvězda

Sport
  •   11:13
MNICHOV - Fotbalistům Bayernu Mnichov bude v úterním utkání 4. kola základní skupiny Ligy mistrů v Plzni chybět lehce zraněný záložník Arjen Robben. Nizozemská hvězda zůstala doma kvůli přetrvávajícím problémům s třísly a místo utkání na západě Čech bude individuálně trénovat. Informoval o tom web Bayernu.

Devětadvacetiletý Robben si zranění přivodil v předminulém kole německé ligy s Herthou Berlín. Kvůli potížím s třísly musel vynechat už sobotní bundesligové utkání, v němž Bayern zvítězil v Hoffenheimu 2:1. Kouč Josep Guardiola původně předpokládal, že Robbena už bude moci v Plzni využít, nakonec ho ale nechal v Mnichově.

Nizozemský reprezentant patří k hlavním oporám obhájce triumfu v Lize mistrů. V domácím utkání s Plzní přispěl k výhře Bayernu 5:0 dvěma gólovými přihrávkami, předtím dokázal skórovat v pěti zápasech prestižní soutěže po sobě, čímž vytvořil klubový rekord.

Na marodce bavorského giganta, který dnes dopoledne odletěl do Čech, figurují také Thiago Alcántara, Claudio Pizarro a Xherdan Shaqiri.

Bayern se v Plzni pokusí stvrdit postup ze základní skupiny. Potřebuje k tomu získat více bodů než CSKA Moskva v souběžném utkání na hřišti Manchesteru City.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK