Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Trenér Bílek litoval Barošova konce. A vynadal novináři

Sport

  17:13
PRAHA - Trenér českých fotbalistů Michal Bílek lituje toho, že útočník Milan Baroš ukončil reprezentační kariéru. Podle něj až čas ukáže, jak výraznou osobností pro národní tým Baroš byl. Kritický dotaz na útočníkovu adresu trenéra naštval.

Česko - Polsko (Milan Baroš a Michal Bílek) foto: Reuters

"Odchází nám obrovská persona. Strašně mě mrzí, že Milan končí," řekl Bílek na tiskové konferenci po návratu do Prahy z mistrovství Evropy. "Milan pro mě byl vždy útočník číslo jedna a bral jsem ho jako hráče, kterého opravdu potřebujeme. Jeho rozhodnutí mě mrzí, protože na to ještě má," dodal.

Rozlobený Michal Bílek

Slovy "měli bychom Milanovi poděkovat, ne řešit nějaké fauly. Zabýváte se nesmysly,“ reagoval podrážděný český trenér na dotaz jednoho z novinářů, který poukázal na to, že je Baroš nejvíce faulujícím hráčem šampionátu.

Baroš se rozhodl uzavřít reprezentační kariéru po čtvrteční porážce ve čtvrtfinále ME s Portugalskem. "Po zápase nám v kabině řekl, že to byl jeho poslední zápas. Byl bych sice moc rád, kdyby pokračoval, ale nepřemlouvali jsme ho, protože už byl rozhodnutý. Chce mít svůj klid a my to bereme," řekl Bílek.

Hráči prý na Barošův konec reagovali spontánně a tři minuty mu vestoje tleskali. "Já byl v týmu hodně let, ale něco tak emocionálního jsem tam nezažil," prohlásil manažer reprezentace Vladimír Šmicer.

NEPŘEHLÉDNĚTE

"I to dokazuje, jak byl Milan pro tým důležitý. Chybět nám nebude jen jako hráč, ale i jako člověk. Veřejností je vnímaný jako frajer, ale opak je pravdou. Je pohodový, skromný a je s ním sranda," řekl Bílek.

Podle něj až čas doopravdy ukáže, jak byl Baroš pro reprezentaci důležitý. "Ta jeho role v týmu a schopnosti se ocení až později. Teď všichni poznáme, jak nám bude chybět. Je to výjimečný hráč, který vždy odvedl hrozně moc práce," dodal Bílek.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...