Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Bílkova armáda se sešla v Praze. Cíl? Španělská Granada

Sport

  13:43
PRAHA - Čtyři hráči chyběli na popoledním srazu národního týmu, který se schází v pražském hotelu Praha před kvalifikačními zápasy se Španělskem a Lichtenštejnskem. Ještě v pátek večer dorazí Tomáš Necid, protože odpolední dohrávka ruské ligy mezi Samarou a CSKA Moskva byla odložena, chybět naopak bude Jan Rajnoch, který by měl zasáhnout do utkání turecké ligy v dresu Anakaragücü.

Libor Kozák. foto: ČTK

Později mezi své kolegy zavítají také oba reprezentanti hrající ukrajinskou ligu. "Tomáš Hübschman (Doněck) a Jan Laštůvka (Dněpropetrovsk) se připojí až v průběhu odpoledne či večera, Laštůvka možná stačí i dnešní trénink," řekl reprezentační trenér Michal Bílek na tiskové konferenci, která se uskutečnila neobvykle v sídle reprezentačního sponzora společnosti T-Mobile.

Teprve odsud Bílek s pěti hráči odjel do hotelu za zbytkem mužstva, informace o žádných vážných zdravotních komplikacích svých svěřenců prý dosud neobdržel. Bílek měl radost, že má po čase k dispozici i Milana Baroše, který podle něj české hře může ve Španělsku hodně přispět. "Jeho klub sice nemá ideální formu, ale Milan má chuť a nám bude hodně platný," uvedl trenér, aniž by chtěl příliš rozebírat některé Barošovy klubové prohřešky z posledního období.

Kouč se spíše věnoval nejbližšímu programu reprezentace. "Teď se sice chystáme do Španělska, ale pak nás čeká zápas o další tři body s Lichtenštejnskem. Pro nás je zcela stejně důležitý jako ten předchozí," řekl Bílek. Má ale také jasno v tom, jak lze případně uspět už v pátek na horské španělské půdě.

"Nikdo není dokonalý, Španělé v poslední době také párkrát zaváhali. Samozřejmě favoritem bude soupeř, ale pokud se nám podaří eliminovat jejich největší zbraně v podobě kolmých přihrávek na Torrese a Villu, pak bychom mohli myslet na to, jak soupeři otrávit hru a zaskočit ho," naznačil, na co bude v příštích dnech hráče upozorňovat.

V Praze budou reprezentanti trénovat v pondělí, v úterý a také ve středu dopoledne, o pár hodin později pak vyrazí vládním speciálem do Granady, kde se odehraje páteční utkání.

ROZHOVORY, ZAJÍMAVOSTI ČTĚTE CELÝ TÝDEN V DENÍKU LIDOVÉ NOVINY

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...