Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Bizarní fotbalový zápas. V Polsku nasadili juniory proti ženské reprezentaci Brazílie, vyhráli 6:0

Sport

  10:35
Ženský reprezentační tým Brazílie se právě připravuje před olympijskými hrami v Tokiu. V rámci série přípravných zápasů nastoupil i v Polsku proti šestnáctiletým mladíkům a ženy dostaly pořádný debakl.

Brazilky poměřily síly s fotbalisty Gremia foto: Repro twitter

Brazilky zápas odehrály s mladíky v tréninkovém středisku klubu Gremio, v sestavě nechyběla ani Marta, jedna z nejlepších světových fotbalistek. Ani ona ale rozjeté polské fotbalisty nedokázala zastavit, ti ženskou reprezentaci porazili v poměru 6:0.

Pokud někdo čekal nějaký výsměch, byl by zklamán. Mladíci po zápase podali soupeřkám ruce a se slavnými fotbalistkami se nechali na památku vyfotit. Těžkou hlavu z prohry si nedělaly ani brazilské hráčky. „Muži hrají hodně rychle, je to pro nás nová a cenná zkušenost. Tenhle zápas nám umožnil individuálně posoudit konkrétní hráčky a situace,“ zhodnotila trenérka Brazilek Pia Sundhageová.

Brazílie v Polsku ještě nějakou dobu pobude, 18. ledna má naplánovaný duel s ženským výběrem Gremia a čeká se, že v tomto zápase už bude mít navrch. Brazilky totiž v historii dvakrát ovládly ženské mistrovství světa a několikrát vyhrály šampionát Jižní Ameriky.