Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Blamáž ve Slovinsku, Rada byl však spokojený

Sport

  20:43aktualizováno  23:10
PRAHA - Čeští fotbalisté ve Slovinsku po všech stránkách vyhořeli, za remízu 0:0 mohou hosté děkovat Čechovi a nemohoucnosti soupeře. Přesto byl po zápase kouč Rada s hrou i bodem spokojený. Oba týmy ztrácí bod na druhé Slovensko. A právě náš východní soused bude dalším soupeřem Radova výběru, ve středu - na apríla. Zažertují si Češi opět s nervovou soustavou svých fanoušků?

Výraz Milana Baroše a za ním Libora Sionka mluví za vše. foto: ČTK

SLEDOVALI JSME ON-LINE ZDE!

Jestli se čeští fanoušci těšili na zlepšený výkon svých miláčků, krutě se zmýlili. Radův soubor opět předvedl velkou dávku chaosu, pěšího fotbalu bez nápadu a ofenzivní myšlenky. Jedna nebezpečná rána na bránu, která navíc skončila na tyči, je žalostně málo. Navíc, když byl soupeř oslaben o 5 hráčů základní sestavy.

Přesto byl český trenér Petr Rada po zápase spokojen: "Myslím, že jsme byli směrem dopředu aktivní a odvážní. Přece jsme hráli na dva útočníky, jak si všichni přáli. A oba jsme vystřídali za další dva útočníky," odpověděl Rada na dotaz reportéra České televize.

Anketa

Jak se vám líbil výkon českých fotbalistů ve Slovinsku?

Hráli skvěle 49
Průměrný výkon, bod se hodí 33
Za remízu můžeme být rádi 169
Bolely z toho oči, raději jsem to přepnul jinam 810

Fanoušci, kteří přetrpěli celých 93 minut zápasu, se museli hořce pousmát. Lehkonozí Slovinci se dostávali až příliš často nebezpečně blízko na dostřel k Čechovi, jen zbrklost Šišiče a dvakrát Dediče ochránila hosty od gólové pohromy. S Novakovičovou střelou si poradil brankář londýnské Chelsea Petr Čech.

"Přijeli jsme sem neprohrát a to se nám povedlo. Směrem dozadu jsme odehráli dobrý zápas. Chtěli jsem udržet na půdě silného soupeře nulu a to jsem dokázali. Bod má svou váhu," pokračoval v hodnocení zápasu český kormidelník. Otázkou zůstává, zda sledoval skutečně zápas na stadionu Ljudski Vrt v Mariboru.

Čeští fotbalisté nepředvedli směrem dopředu absolutně nic a Slováci - náš příští soupeř - se rozhodně středečního výletu do Prahy na další kvalifikační zápas obávat nemusejí. Naši východní sousedé sice prohráli přípravný zápas ve Wembley s Anglií vysoko 0:4, přesto výsledek vývoji zápasu rozhodně neodpovídá. Hosté byli hráčům Albionu relativně vyrovnaným soupeřem, pohořeli především v zakončování svých útočných výpadů a v poslední dvacetiminutovce, kdy třikrát inkasovali.

Češi i Slovinci mají po dnešku na třetím a čtvrtém místě 3. kvalifikační skupiny stejně bodů. Slováci mají o bod více, navíc Hamšík a spol. mají zápas k dobru. Pokud tak 1. dubna Radova parta nevyhraje, na 99% si uzavře cestu na MS 2010 v Jihoafrické republice.

Slovinsko - Česká republika 0:0
Rozhodčí: Pedro Proanca - José Manuel, José Tiago (všichni Port.).
ŽK: Šišič - Rozehnal, Ujfaluši.
Diváci: 12.435 (vyprodáno).

Sestavy: Slovinsko: J. Handanovič - Mavrič, Filekovič, Cesar, Jokič - Šišič (83. Žlogar), Koren, Komac (86. Mejač), Kirm - Novakovič, Dedič (67. Ljubijankič). Trenér: Kek.

ČR: Čech - Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Sionko, Polák, Plašil, Šírl (76. Kadlec) - Baroš (90. Fenin), Svěrkoš (79. Necid). Trenér: Rada.

Tabulka třetí skupiny:
1. Severní Irsko 6 3 1 2 11:6 10
2. Slovensko 4 3 0 1 8:5 9
3. Česká republika 5 2 2 1 5:2 8
4. Slovinsko 5 2 2 1 5:3 8
5. Polsko 5 2 1 2 8:7 7
6. San Marino 5 0 0 5 1:15 0

Autoři:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...