Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Blatter odmítl předat trofej mistryním světa. Bojí se zadržení v Kanadě?

Sport

  20:57
Sepp Blatter se nezúčastní finále ženského mistrovství světa, které se uskuteční 5. července ve Vancouveru. O rozhodnutí stále ještě šéfa FIFA, který však po svém znovuzvolení do čela organizace v návaznosti na největší korupční skandál ve fotbalové historii dal svou funkci k dispozici, informoval podle agentury Reuters jeho právník.

Děkuji za vaše hlasy. Sepp Blatter krátce poté, co byl zvolen šéfem FIFA pro další období. foto: Reuters

Blatterův právník Richard Cullen zároveň odmítl prozradit, z jakého důvodu se Blatter organizátorům omluvil.

Na konci května bylo několik členů vedení FIFA obviněno americkými vyšetřovateli z korupce a několik z nich bylo ve Švýcarsku zadrženo. Blatter zůstal narozdíl o jeho blízkých spolupracovníků na svobodě a pár dní poté úspěšně obhájil svůj post v čele světového fotbalu.

Sepp Blatter se fotí s návštěvníky ceremoniálu při otevření nového muzea FIFA v...
PADOUCH A STRÁŽCE ZÁKONA. Fanoušci v převlecích za Seppa Blattera a Homera...

Následně ovšem sdělil, že na mimořádném sjezdu dá svůj mandát k dispozici. Pak se objevily informace, že se i o Blattera zajímá FBI a vyšetřovatelé. Zda je právě strach z možného zadržení důvodem jeho neúčasti vyvrcholení šampionátu na americkém kontinentu není jisté.

V Kanadě tomu bude poprvé, kdy Blatter trofej vítězkám ženského turnaje nepředá. Mistrovství světa se koná každé čtyři roky od roku 1998, kdy byl Blatter poprvé zvolen šéfem FIFA.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...