Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Blattera z korupce očistili. 'Nemusel nic hlásit,' tvrdí komise

Sport

  19:36
LONDÝN - Etická komise Mezinárodní fotbalové federace FIFA vyšetřující korupci očistila prezidenta Seppa Blattera. Kvůli podezření z uplácení naopak podle agentury AP dočasně suspendovala jeho bývalého protikandidáta v nadcházejících volbách Mohameda bin Hammáma a viceprezidenta Jacka Warnera.

Sepp Blatter. foto: ČTK

Bin Hammám je podezřelý, že se v polovině května sešel s lídry konfederace pro Severní a Střední Ameriku CONCACAF v čele s Warnerem a snažil se je před volbou ovlivnit úplatkem 40 tisíc dolarů. Dvaašedesátiletý Katařan, jenž stojí v čele asijského fotbalu, to popřel a zároveň obvinil Blattera, že o schůzce věděl, ale nic nepodnikl a možné uplácení nenahlásil.

"I kdybychom předpokládali, že mu (Blatterovi) o tom někdo řekl, nebylo jeho povinností cokoli hlásit. V tu chvíli nikdo pravidla neporušil," uvedl předseda etické komise Petrus Damaseb.

Kandidaturu na post prezidenta FIFA Bin Hammám stáhl jen pár hodin před dnešním zasedáním etické komise. Před volbou, která proběhne podle plánu ve středu, tak zůstal jediný kandidát - současný předseda Blatter, který je v čele FIFA od roku 1998.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...