130 let

Staronový gólman Sparty Jaromír Blažek | foto: Lidové noviny

Blažek možná nastoupí v Tiraspolu

Sport
  •   15:33
KIŠINĚV - Když si před dvěma týdny brankář fotbalové Sparty Jaromír Blažek na soustředění v Rakousku pochroumal kotník na levé noze, šance na jeho start v úvodním ostrém utkání sezony na hřišti Šeriffu Tiraspol v druhém předkole Ligy mistrů se téměř rovnaly nule. Den před středečním kláním v Moldavsku se ale celá situace pro Spartu nečekaně otočila k lepšímu a není vyloučena ani varianta, že Blažek nakonec do hry naskočí.

Někdejší dlouholetý reprezentant však ještě není úplně fit a definitivní verdikt padne zřejmě až po dnešním podvečerním tréninku v Kišiněvě, kde se sparťané na důležitý duel budou chystat. "Ta možnost, že bych chytal, tady je. I když zatím neumím říct, jak vysoké ty šance jsou. Ale ještě jsou skoro dva dny do zápasu a to zranění se hojí dost dobře," řekl dnes Blažek novinářům.

S  mužstvem už několik dní dokonce i trénuje, i když zatím ne úplně naplno. Zatím prý cítí jisté limity. "Jdu tak na osmdesát procent. Noha trochu zlobí při odrazu nebo při běhu a následném zatočení do strany," popisoval Blažek, který projde posledním testem na dnešním tréninku. "Dneska už bych to chtěl určitě vědět, jestli můžu hrát. Chci to rozseknout co nejdřív, aby měl i trenér konečně jasno a mohl se rozhodnout. Ale hrál bych jen v případě, že se budu cítit naprosto fit," uvedl Blažek.

Kdyby tomu tak nebylo, do branky, v níž se při jeho absenci usídlil Matúš Kozáčik, by se prý rozhodně nehrnul. Blažek nechce zbytečně riskovat. "Ve středu nás nečeká žádný přátelák. Může dojít k nějaké zbytečné chybě, která by nás všechny mohla hodně mrzet," upozornil brankář.

I on, nejzkušenější a nejstarší hráč týmu, si totiž dobře uvědomuje, o co Sparta v Moldavsku bude hrát. Půjde jí o udržení šancí na účast v základní skupině Ligy mistrů. Když vyřadí Tiraspol, bude se muset vypořádat ještě s jedním soupeřem zřejmě zvučného jména v posledním kole kvalifikace.

Kdyby Pražané vypadli už se Šeriffem, letošní pouť evropskými soutěžemi by pro ně skončila a nedostali by se ani do Poháru UEFA. "To by byl velký průšvih. Ale máme dost zkušených hráčů na to, abychom to zvládli. Ta předkola jsou vždycky stejná, pokaždé je to hned hodně ostrý start do sezony, kdy jde o hodně. Většinou se nám v nich dařilo," řekl Blažek, který se dnes vypravil na svoji druhou cestu do Moldavska v kariéře.

Autor: ČTK
  • Mohlo by vás zajímat