130 let
Lombardos (Robin Stron), maskot Bohemians 1905

Lombardos (Robin Stron), maskot Bohemians 1905

Bohemians 1905 se prý finanční problémy spolumajitele nedotknou

Sport
  •   18:02
PRAHA - Lídr druhé ligy Bohemians 1905 může zůstat v klidu. Společnost CTY Group, která je spoluvlastníkem klubu, je sice zadlužená a čelí insolvenčnímu návrhu, avšak fungování klubu se její problémy prý nedotknou.

"Společnost CTY GROUP byla vlastníkem 51 procent akcií Bohemians 1905 pouze několik měsíců v roce 2007. Naše společnost tedy není akcionářem klubu ani se na jeho řízení nepodílí," upozornil Ondřej Oravec, ředitel Divize CTY Development.

Společnost dluží přes 800 milionů korun

Zpráva o insolvenčním návrhu na CTY Group se na serveru objevila 23. ledna, navrhovatelem je Komerční banka. V návrhu se píše, že dlužník má ke dni, kdy byl podán, peněžité závazky k více věřitelům v celkové výši minimálně 813 milionů a 952 tisíc korun a tyto závazky jsou po lhůtě splatnosti déle než 30 dní. V návrhu se konstatuje, že "dlužník tyto své závazky objektivně není schopen plnit".

"Nežijeme z žádných přínosů CTY Group, byť nás z jedenapadesáti procent vlastní. Financování u nás není nastaveno jako například ve Spartě či ve Slavii. Fungujeme jako normální společnost s vlastními výnosy, které opět investujeme do sportovního úseku a jako jedni z mála českých klubů máme vyrovnaný rozpočet. Nikdo nás nemusí dotovat," mluvčí Bohemians 1905 Tomáš Mutinský.

"O insolvenčním řízení už jsem zaslechl, ale náš klub není na CTY Group nijak závislý," podotkl klubový ředitel Ladislav Valášek. "Proto jsme v klidu - nepředpokládáme, že by to na nás mělo jakkoli dopadnout." Na plánu postupu mezi prvoligovou elitu se tedy nic nemění.

Autor: