Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Bohemians načala Duklu penaltou, pak si výhru pohlídala

Sport

  22:13
Praha - Fotbalisté Bohemians porazili v předehrávce 19. kola první ligy Duklu 2:0. V prvním poločase se trefil stejně jako před dvěma týdny proti Brnu Dominik Mašek z penalty, v závěru výhru zvýraznil Benjamin Tetteh.

Josem Jindříšek z Bohemians Praha se snaží sebrat míč Jakubu Podanému z Dukly Praha foto: ČTK

Domácí se po druhé jarní domácí výhře posunuli na šesté místo tabulky, v sobotu jim ho ale může vzít Jablonec, pokud uspěje ve Zlíně.

Bohemians porazili Duklu po třech zápasech, ve kterých s ní prohráli. Tentokrát ale hosté z Julisky byli slabým soupeřem, vždyť za debvadesát minut ani nevystřelili na domácí branku.

Upřímně, ani od domácích to nebyla žádná exkluzivní a líbivá fobalová podívaná, vzhledem k podmínkám to snad ani nešlo, přesto byli Bohemians jednoznačně lepší. A zaslouženě vyhráli.

Hned zkraje utkání měl po Nečasově akci velkou šanci Bartek, ale jeho hlavičku na brankové čáře zastavil jeden z hostujících obránců. Následně se předvedl dobrým zákrokem Rada, když vyrazil Nečasovu střelu.

A pak už inkasoval, když ho po zbytečném faulu Podaného na Reitera překonal z pokutového kopu Mašek. Na jaře dal svůj druhý gól, znovu z penalty.

Dukla ve Vršovicích nestíhala. Málo se dostávala na soupeřovu polovinu, její hráči často faulovali a v zápase dostali rovnou šest žlutých karet včetně jedné červené. Herní projev nijak nezlepšila ani po přestávce, kdy ještě v závěrečných minutách podruhé inkasovala.

Dostálův centr z pravé strany uklidil do brány střídající útočník Tetteh.

V Ďolíčku se hrálo navzdory vlezlému mrazu. Den před zápasem se sice uvažovalo o odložení utkání, ale zástupcí vedení soutěže při večerní inspekci přece jen uznali hrací plochu za způsobilou.

„Není důvod, aby se utkání neodehrálo. Trávník jsme shledali ve velmi dobrém stavu,“ uvedl ředitel soutěží Tomáš Bárta ve čtvrtek večer.

V pátek před výkopem teploměr ukazoval asi pět stupňů pod nulou, na konci bylo bylo lepší se na něj nedívat.

Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 2:0 (1:0)

19. kolo první fotbalové ligy: Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 2:0 (1:0) Branky: 27. Mašek z pen., 86. Tetteh. Rozhodčí: Berka - Kříž, Melichar. ŽK: Bezpalec, Kušnír, Miloševič, Djuranovič, Bilovský (všichni Dukla). ČK: 89. Bilovský. Diváci: 1905.

Sestavy: Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Hašek ml. - Reiter (89. Záviška), Mašek (78. Tetteh), Bartek - Nečas (84. Švec). Trenér: Hašek st.

Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Tetour (10. Bezpalec), Bilovský - Miloševič, Holík (77. Douděra), Djuranovič (61. Brandner) - Holenda. Trenér: Hynek.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...