130 let

Boleslav si pomohla na druhé místo. | foto: ČTK

Bohemians Praha zaskočili Liberec

Sport
  •   19:09
PRAHA - Velkým překvapením a nečekanou výhrou Bohemians Praha v jejich první prvoligové sezóně skončilo utkání v němž se jim postavil Liberec. Další utkání už skončila podle předpokladů.

 O tři překvapivé body Bohemians se postarali svými góly Zoubek a Kincl. Hostující Liberec v sestavě prostřídal dohromady pět útočníků, ale ani to nevedlo ke vstřelení branky. Stejným výsledkem skončilo i utkání na severu Čech. Jablonec odčinil prohru se Slavií a na domácím trávníku si poradil se Žižkovem. Do střelecké listiny se zapsal nejprve Hesek a po něm Lafata.

Fotbalisté Mladé Boleslavi v sedmém ligovém kole porazili Kladno 2:1. Boleslav díky výbornému úvodu vedle po osmi minutách už o dvě branky díky trefám Poláčka a Pecky, hosté v 79. minutě už jen snížili díky Killarovi. Boleslav se dostala na druhé místo v tabulce za Spartu, ale nyní třetí Slavia má k dobru pondělní dohrávku ve Zlíně.

Výsledky:

Bohemians Praha - Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Branky: 21. Zoubek, 75. Kincl. Rozhodčí: Adámek - Kordula, Večeřa. ŽK: Zbončák, Demeter, Macháček, Vošahlík - Janů. Diváci: 1600.

FK Mladá Boleslav - SK Kladno 2:1 (2:0)

Branky: 1. Poláček, 8. Pecka - 79. Killar. Rozhodčí: Mikel - Filgas, Marek. ŽK: Mendy, Poláček - Dubský, Hajník, Procházka, Zachariáš. Diváci: 4650.

FK Jablonec - FK Viktoria Žižkov 2:0 (2:0)

Branky: 13. Hesek, 25. Lafata

Autor: Lidovky.cz