130 let
Miroslav Koubek

Miroslav Koubek | foto: ČTK

Boleslav opět prohrála. Trenér Koubek raději rezignoval

Sport
  •   21:20aktualizováno  21:49
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Mladé Boleslavi jsou bez trenéra. Jednašedesátiletý Miroslav Koubek po dnešní porážce 1:3 v Uherském Hradišti se Slováckem oznámil vedení klubu svoji rezignaci. Středočeši prohráli třetí zápas za sebou a po neúplném sedmém kole jsou v tabulce se sedmi body jedenáctí.

Koubek je čtvrtým trenérem, který od začátku první ligy opustil funkci. Před ním skončili Miroslav Soukup ve Slovácku, František Cipro v Českých Budějovicích a David Vavruška v Příbrami.

"Necítím správnou kontinuitu v rovině trenér a mužstvo. Od vedení klubu jsem měl podporu a chtěl bych mu proto poděkovat. Mám právo skončit, moje rozhodnutí je definitivní," uvedl Koubek na tiskové konferenci po zápase.

ČTĚTE TAKÉ

Předtím svoje rozhodnutí oznámil v šatně hráčům. Koubek přiznal, že v něm tento krok zrál delší dobu a porážka 1:3 byla poslední kapkou. "Záleželo na tom, co bude v zápase. Kdybychom vyhráli, tak by vše bylo v jiné poloze.

Jedná se pouze o kdyby. Cítím zklamání z jiných věcí. Už delší čas," řekl Koubek.

Tým Mladé Boleslavi převzal loni v létě a přivedl ho na konečné čtvrté místo. V minulosti trénoval v první lize Baník Ostrava, Kladno a Viktorii Plzeň. V nejvyšší soutěži odkoučoval 129 zápasů.

Autor: ČTK