130 let

Finále zimní fotbalové Tipsport ligy: Mladá Boleslav - Pardubice, 29. ledna v Mladé Boleslavi. Hráči Boleslavi s pohárem pro vítěze. | foto: ČTK

Boleslavský kouč Svědík: Je hezké, že jsme Tipsport ligu vyhráli, je to ale jen příprava

Sport
  •   17:39
MLADÁ BOLESLAV - Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Martin Svědík nepřeceňuje výhru 4:0 nad Pardubicemi ve finále Tipsport ligy ani celkový triumf na zimním turnaji. Podle něj jde pouze o přípravu a ve hře středočeského týmu vidí řadu nedostatků.

„Je hezké, že jsme to vyhráli, ale v podstatě víme všichni, že to nic neznamená a slouží to jako příprava na ligovou scénu. Až tam přijdou důležité zápasy o body a naše ambice, což jsou poháry,“ řekl Svědík, který po podzimu na lavičce nahradil Leoše Kalvodu.

Finále zimní fotbalové Tipsport ligy: Mladá Boleslav - Pardubice, 29. ledna v...
Finále zimní fotbalové Tipsport ligy: Mladá Boleslav - Pardubice, 29. ledna v...

„Určitě je příjemnější, než kdyby člověk začal nějakými porážkami, ale je to součást přípravy a hlavně pořád je v utkáních na čem pracovat a co si vytýkat. Je to zpětná vazba pro zápasy v lize,“ dodal bývalý kouč reprezentace do 20 let.

Finále: FK Mladá Boleslav - Pardubice 4:0 (2:0)

Branky: 10. Mareš, 23. Železník, 56. Chramosta, 85. Nečas.

Sestava M. Boleslavi: Vejmola - Křapka (61. Pauschek), Da Silva, Hůlka, Keresteš (61. Fleišman) - Jánoš (46. Levin), Mareš - Přikryl (61. Vukadinovič), Magera (46. Chramosta), Fabián (61. Nečas) - Železník (61. Valenta). Trenér: Svědík.

O 3. místo: Bohemians Praha 1905 - Poprad 2:0 (2:0)
Branky: 5. vlastní Šula, 12. Havel.

Sestava Bohemians: Fryšták - Nitrianský (78. Dostál), Šmíd, Buchta, Krch (63. Blecha), Havel (46. Jindřišek) - Hubínek (63. Jirásek), Berger - Mašek (63. Vaníček), Bartek (63. Čížek), Hašek (82. Švec). Trenér: Koubek.

Navzdory jasné výhře nebyl s výkonem domácího mužstva proti druholigovým Pardubicím příliš spokojený a několikrát musel na hráče zvýšit hlas. „Mně se dneska ten náš výkon moc nelíbil, abych řekl pravdu. Směrem dopředu tam máme hezké věci, ale k rozehrávce odzadu a dalším věcem, které nechci specifikovat, mám výhrady,“ prohlásil Svědík.

Už má zhruba představu o kádru, s nímž bude pátý celek ligové tabulky na jaře bojovat o pohárové příčky. „Máme nějakých 20 fotbalistů plus tři brankáře a ještě zraněné hráče, kteří nejsou k dispozici. Teď si v kabině řekneme, kdo pojede na soustředění a s kým se počítá. Kádr ze soustředění by měl relativně zůstat pro ligovou scénu,“ podotkl Svědík.

Posilou Boleslavi se brzy stane český stoper s italskými kořeny Patrizio Stronati, který přijde na hostování z Austrie Vídeň. „Já Patrizia znám z Baníku. Výborný charakter a kluk, který je bojovník. Kvalitní levonohý stoper, silný v soubojích, dobrý hlavičkář. V Austrii teď nedostával tolik příležitostí, což je škoda. Ale věřím, že se na svou kvalitu z Ostravy může dostat zpátky a může nám pomoct,“ konstatoval dvaačtyřicetiletý kouč.

Autor: ČTK