Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Brankář Čech vychytal Kodaň. 'Mohli jsme ale vyhrát 4:0,' tvrdí

Sport

  10:27
LONDÝN - Fotbalisté Chelsea prošli do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Kodaň, když v domácí odvetě uhráli bezbrankovou remízu. Podle českého brankáře londýnského celku Petra Čecha však mohla Chelsea klidně vyhrát 4:0, šance na to prý měla. Naopak ale také přiznal, že sám měl velké štěstí, že se Kodaň nedostala v první půli do vedení, když ho zaskočil přímý kop Dame N'Doyeho.

Petr Čech foto: ČTK

Chelsea se po výhře 2:0 na půdě soupeře soustředila doma hlavně na to, aby uhájila postup. "Ale gól by to více uklidnil, takhle soupeř mohl pořád hrát o co nejlepší výsledek, kterým pro njě bezbranková remíza na Chelsea určitě byla. Je škoda, že jsme aspoň jednu z těch šancí neproměnili, klidně to mohlo skončit i 4:0," hodnotil zápas Čech pro své oficiální stránky.

Čtěte také

Potěšilo ho, že už počtvrté v této sezoně Ligy mistrů udržel čisté konto. "Pohlídal jsem si všechny míče, co šly vzduchem do vápna, snad jsem si odvedl svoje," uvedl Čech, který však přiznal, že v jednu chvíli mu zatrnulo. To když N'Doye z přímého kopu trefil tyč.

"Když jsem viděl, jak byl natočený na levou stranu a rozbíhá se, myslel jsem, že to bude dávat přes zeď. Proto jsem šel na tu stranu. Ale on tu nohu na poslední chvíli nějak zakroutil a dal to na opačnou stranu. Překvapilo mě to. Myslel jsem si, že je nemožné, aby to ještě stočil jinam. Ale naštěstí trefil tyčku," dodal.

Čech tak bude ve čtvrtfinále LM spolu s Tomášem Hübschmanem ze Šachtaru Doněck jediným českým zástupcem. Prý však příliš neřeší, jakého soupeře Chelsea dostane při pátečním losu. "Žádné speciální přání na soupeře nemám, protože v téhle fázi si už člověk nevybere. Mám filozofii, že když chcete Ligu mistrů vyhrát, musíte být lepší, než všichni ostatní," dodal Čech svd okr

Autor: