Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Čech po přestřelce s United: Byla to oslava fotbalu

Sport

  14:28
LONDÝN/PRAHA - Dostal čtyři branky, přesto byl fotbalový brankář Petr Čech po středeční přestřelce v Ligovém poháru s Manchesterem United nadšený. Nic si nedělal z toho, kolikrát jej střelci soupeře pokořili. Jasně v něm převládla radost nad velkým obratem, výhrou Chelsea 5:4 po prodloužení a postupem do čtvrtfinále.

Český brankář Chelsea Petr Čech inkasuje gól od Javiera Hernándeze z Manchesteru United foto: ČTK

"Tohle je přesně bitva Chelsea s Manchesterem United, kterou chce celý svět vidět," uvedl Čech na svých internetových stránkách. Zápas však nevnímal jako odplatu za nedělní ligový duel, v němž Manchester zdolal Chelsea 3:2 a Londýňané se zlobili, že je poškodili rozhodčí. Velmi diskutovaný šlágr prý už Čech před pohárovou bitvou neřešil.

K TÉMATU

"Vůbec. Byl to další zápas, jiná soutěž. Oba týmy zapomněly na to, co se dělo v neděli, a hrál se další úplně nový zápas o další vítězství. Díky tomu měl úžasný průběh," řekl Čech. "Jak ten náš nedělní ligový zápas nedopadl nejlíp kvůli věcem, které se udály kolem, tohle byla opravdová oslava fotbalu," připomněl Čech, že Chelsea si v neděli stěžovala na dvě vyloučení svých hráčů i na fakt, že United jednou skórovali z ofsajdu.

Teď si Čech libuje nad tím, že Chelsea udělala další krok k zisku jedné z ceněných trofejí. "Jsem rád, že jsme postoupili, řada dobrých týmů už je venku. Bylo by fajn dojít až do únorového finále. Hraje se ve Wembley a tyhle zápasy vždycky stojí za to," podotkla jednička české reprezentace. Středeční utkání, v němž vedl Chelsea jako kapitán, se Čechovi vryje do paměti jako jedno z nejbláznivějších, které kdy odehrál.

Úžasná podívaná pro diváky, rozplýval se gólman Chelsea

Domácí "Blues" na Stamford Bridge v normální hrací době třikrát prohrávali, až ve třetí minutě nastaveného času si vyrovnáním z penalty zajistili prodloužení. A v něm přidali další dvě trefy. Poslední odpověď United a proměněná penalta veterána Giggse už Chelsea o euforii nepřipravila. Čech nad "devítibrankovým" zápasem jen s úsměvem kroutil hlavou. "Pro diváky to musela být úžasná podívaná, ale pro mě jako brankáře nebo pro trenéry to v některých situacích zas tak úžasné nebylo," líčil Čech.

Rychle se ale dokázal povznést nad to, že Chelsea svými kiksy v obraně několikrát usnadnila Manchesteru pozici při skórování. "To prostě k fotbalu patří. První dva góly jsme dostali po chybách. Nebylo to snadné, protože jsme třikrát v zápase prohrávali a museli jsme dotahovat. Pozitivní je, že jsme se proti tak silnému týmu dokázali třikrát otřepat a vrátit," pochvaloval si Čech. Strhující průběh zápasu přičetl i tomu, že oba týmy se mohou chlubit extrémně silnou ofenzivou.

"Byla tam velká kvalita na obou stranách, hlavně dopředu," tvrdil Čech. Přesto jej zaskočilo, že se zápas "zvrhl" ve střelecké dostihy. Když Čech sledoval úterní pohárový duel Readingu s Arsenalem a obrat hostů z 0:4 na konečných 7:5, nevěřil prý vlastním očím. "Říkal jsem si, jak je možné, že padne dvanáct gólů, když se jindy hraje v úplně stejném tempu a je to třeba jen 1:0. To jsem ještě netušil, že náš souboj s Manchesterem dopadne podobně. Pro lidi to musí být neskutečné. Kvůli tomu na fotbal chodí," připomněl Čech, že ve zmíněných dvou zápasech padlo ohromujících 21 branek.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!