Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Spokojený Čech: Proti Barceloně jsme vytěžili maximum

Sport

  9:48
LONDÝN - Týmový výkon na hranicích možností a naděje do odvety. Brankář fotbalistů Chelsea Petr Čech považuje středeční vítězství 1:0 nad Barcelonou v semifinále Ligy mistrů za nejlepší možný výsledek, jaký šlo proti obhájci trofeje dosáhnout. Pro reprezentační jedničku, která k triumfu přispěla několika výbornými zákroky a dvakrát jí pomohla branková konstrukce, však katalánský soupeř dál zůstává favoritem.

Petr Čech (vlevo) foto: Reuters

Chelsea jako první v této sezoně LM dokázala Barcelonu porazit a na stadionu Stamford Bridge vyhrála i šesté utkání. Podle Čecha se však o finalistovi rozhodne až za týden ve Španělsku.

"Hrají doma a jejich úspěšnost na Nou Campu je obrovská. Ale my se jen tak nevzdáme a o postup se budeme rvát do poslední minuty," uvedl na svých webových stránkách devětadvacetiletý gólman, který těsný náskok nepřeceňuje. "Pro ně prohra 0:1 nic moc neznamená, určitě si budou do odvety věřit. Nás čeká ještě spousta práce, ale pokud by se nám v Barceloně podařilo vstřelit gól, mohlo by to být hodně dobré," podotkl Čech.

ČTĚTE TAKÉ

Výhru považuje za zaslouženou, přestože hosté Chelsea jasně přestříleli a několikrát jim chybělo jen několik centimetrů. "Všichni jsme hráli na hranici možností a myslím, že za tu obětavost jsme si vyhrát zasloužili. Samozřejmě jsme měli i štěstí, ale to je proti takhle vynikajícímu týmu potřeba vždycky. Ale jak jsem říkal, nic není rozhodnuto a jedeme dál. Navíc už v sobotu máme strašně důležitý zápas v lize s Arsenalem, takže musíme rychle přepnout," řekl plzeňský rodák.

Jeho tým se musel proti Barceloně přeorientovat na úplně jiný styl. "Na hraní bez míče hlavně nejsme z Premier League vůbec zvyklí. Ale museli jsme být koncentrovaní a disciplinovaní, abychom neopustili prostor. To jsme dokázali. Soupeř měl víc šancí, nám se povedl ideálně jeden protiútok. Je to maximum, co jsme mohli vytěžit," konstatoval Čech.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Vedle výborného výkonu obránců vyzdvihl jediného úspěšného střelce Didiera Drogbu. "Vracel se, bránil a nakonec dal i gól, takže nadmíru splnil to, co jsme od něj čekali," pochválil gólman.

Za svůj nejtěžší zákrok večera označil hlavičku barcelonského kapitána Carlese Puyola po standardní situaci na konci zápasu. "Ještě tam někdo dobíhal a máchal po balónu nohou. Proletělo to na poslední chvíli a musel jsem se hodně natahovat, protože hlavička šla přesně k tyči. Jsem rád za tu nulu, bylo důležité neinkasovat," dodal Čech.

Autor: