130 let
Chelsea (Petr Čech)

Chelsea (Petr Čech) | foto: ČTK

Čech: Vyhráli jsme zaslouženě, i když gól neměl platit

Sport
  •   13:09aktualizováno  16:35
LONDÝN - Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem porazili v nedělním semifinále Anglického poháru Tottenham vysoko 5:1 a proti Liverpoolu si zahrají o třetí triumf v soutěži za poslední čtyři roky. Reprezentační brankář uznal, že druhý gól "Blues" neměl platit, přesto považuje vítězství a postup za zasloužené.

Inkriminovaný moment se na londýnském stadionu Wembley odehrál čtyři minuty po přestávce. Po závaru před brankou Tottenhamu střílel Juan Mata, a přestože míč nepřešel plným objemem brankovou čáru, rozhodčí Martin Atkinson po domluvě s pomezním branku uznal.

"Po zhlédnutí záznamu všichni víme, že to gól nebyl, ale v tu chvíli si toho nikdo z nás nemohl všimnout. Byla tam spousta hráčů, balon lítal ve vzduchu a vypadalo to, že je za čárou," uvedl Čech na svém webu.

Verdikt sudího rozzuřil trenéra "Kohoutů" Harryho Redknappa. "Rozhodčí udělal velkou chybu. Sice ne schválně, ale stále nechápu, jak mohl ten gól uznat. Musel hádat, protože jistý si být nemohl," konstatoval kouč.

zdroj: www.youtube.com

Atkinson se mu prý po utkání za přehmat omluvil. "Říkal mi, že se kvůli tomu cítí ještě hůř než já. Odpověděl jsem mu, že to nejde. V každém případě potřebujeme technologii kontrolující brankovou čáru. Nesmíme dovolit, aby se podobné situace opakovaly," prohlásil Redknapp.

Po zavedení videa do fotbalu volal také kapitán Chelsea John Terry, který byl při klíčovém okamžiku blízko branky Carla Cudiciniho. I podle něj Matův zásah neměl platit. "Upřímně si myslím, že míč trefil mě. Podle mého názoru nepřešel čáru a zůstal před ní, ale na opakovaných závěrech jsem to neviděl," uvedl anglický stoper.

Tottenham měl v úvodu velké šance a Chelsea pomohla až branka Didiera Drogby dvě minuty před přestávkou. "V první půli vykopával jednou Terry míč z čáry a Tottenham trefil ještě tyčku. No a chvíli nato dal Didier nádherný první gól," uvedl Čech.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Horkou chvilku zažil v 56. minutě, kdy v pokutovém území srazil pronikajícího Emmanuela Adebayora a jen díky signalizované výhodě a následné gólové dorážce Garetha Balea unikl penaltě a zřejmě i vyloučení.

"Adebayor mě obešel, ale míč špatně zasáhl a Bale to dával do prázdné brány. Já měl štěstí v neštěstí, protože jsem Adebayora ve skluzu zasáhl, ale sudí nechal výhodu a gól platil. Jinak by byla penalta a otázkou je, jestli bych dostal žlutou nebo červenou kartu. Takhle pro mě ta situace naštěstí neměla žádný důsledek," uvedl Čech.

Chelsea se povedla závěrečná čtvrthodina, ve které o její výhře rozhodli třemi zásahy Ramires, Frank Lampard a střídající Florent Malouda. "Druhou půli jsme zvládli výborně. A nikdo nemůže o našem postupu pochybovat. Dát v semifinále Tottenhamu pět gólů, to není zrovna jednoduché," doplnil plzeňský rodák.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz