Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Brankář Kolář smutnil: Doufali jsme v postup, ale po inkasovaném gólu jsme se už báli hrát

Brankář Slavie Ondřej Kolář. foto: ČTK

Rozhovor
Praha - Skvělým zákrokem zabránil gólu, ale dál už jen brankář slávistických fotbalistů Ondřej Kolář chodil po střelách protivníka pro míče do sítě. Když během šesti minut první půle inkasoval potřetí, balon naštvaně vykopl do vzduchu. "Arsenal nám otevřel oči, v jaké kvalitě hrál," řekl Kolář po debaklu 0:4.
  0:43

Slavia ve čtvrtfinálové odvetě Evropské ligy už na Arsenal nestačila. Mezi osmnáctou a čtyřiadvacátou minutou dostala tři góly, čtvrtý v závěru a v letošním pohárovém ročníku končí.

„Teď jsem smutný. Všichni jsme doufali, že bychom mohli postoupit. Ale Arsenal nám předvedl, jak velkým týmem je. A hned od začátku ukázal, jak se to bude vyvíjet,“ poznamenal Kolář v pozápasovém rozhovoru.

Na Arsenal už neměli. Hráči Slavie v odvetě prohráli 0:4 a loučí se s pohárovou Evropou

Rozhodl začátek, co se s vámi stalo?
Přitom jsme do zápasu vstoupili celkem dobře. Pak jsme dostali gól, který rozhodčí neuznal. Ale za chvíli už další platil a od té doby jsme byli ustrašení, báli jsme se hrát. Je to smutný konec.

Tři góly během šesti minut. Zažil jste to někdy? Mohl jste některé střele v cestě do sítě zabránit?
Před prvním gólem tam jejich hráč prokličkoval, já pak šel na poslední chvíli pod nohy a Pépé mě přehodil. Další gól z penalty, to je hořký. Měl jsem Lacazetta nastudovaného, trenéři na mě řvali, ať skočím doprava. Ale on je tak chytrý hráč, že si počkal, kam půjdu, a dal mi to na druhou stranu.

Naštvaný útočník Slavie Jan Kuchta.

A třetí branka? Zaskočil vás Saka?
Navedl si to na střed a když já udělal úkrok na zadní tyč, tak mi to napálil na přední. Nestačil jsme vůbec reagovat. Ten třetí gól ukázal kvalitu, v jaké Arsenal hrál.

Před dvěma lety jste došli také do čtvrtfinále Evropské ligy. V minulé sezoně hráli Champions League, v letošním ročníku znovu čtvrtfinále Evropské ligy. Jaká to byla jízda?
Jsme špatní z toho, že jsme nepostoupili dál. Ale časem si řekneme, že sezona byla úspěšná, že jsme došli daleko. Kdyby nám to někdo řekl po prvním zápase ve skupině proti Beer Ševě, asi bychom si všichni ťukali na hlavu.

A jak ji berete by osobně? Především po tom, co se stalo na Rangers, kde jste utrpěl fraktury lebky.
Chvíli potrvá, než se do toho pořádně dostanu. Vždyť já vůbec netrénuju, jen chodím do zápasů, jsem oslabený. Bude to zase dobrý.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...