Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Brankář Liberce Nguyen chce prorazit na mezinárodní scéně. Požádal o vietnamské občanství

Sport

  8:05
Praha/Hanoj - Loňská sezona mu vyšla na jedničku a právem se tak dostal do povědomí českého fotbalového fanouška. V létě měl blízko do pražské Slavie, ale z přestupu sešlo. Filip Nguyen tak nadále hájí tři tyče Slovanu Liberec a hodlá prorazit na mezinárodní scéně. Vaclík, Pavlenka a Koubek? Příliš velká konkurence. A tak Filip Nguyen požádal o vietnamské občanství.

Brankář Liberce Filip Nguyen. foto: ČTK

Filip Nguyen, sedmadvacetiletý brankář Slovanu Liberec, chce prorazit i na mezinárodní scéně. S vědomím, že pozvánka do českého výběru chodí trojici Vaclík, Pavlenka a Koubek, která působí v kvalitních zahraničních soutěžích, cílí na svou druhou domovinu. Požádal tak o vietnamské občanství a pokud vše dobře dopadne, hodlá reprezentovat právě rodnou zem svého otce.

„S podporou mého milovaného otce jsem podal žádost o vietnamské občanství,“ napsal Nguyen v úterý na svou facebookovou fanpage.

„Dokončil jsem papírování. Teď čekám na schválení od úřadů. Jestli všechno dobře dopadne, mohu konečně nosit červený dres se zlatou hvězdnou, který patří Vietnamu. Počkejme na dobré zprávy a doufejme, že se to brzy povede, abych si mohl splnit sen hrát za svou domovskou zemi,“ uvedl v příspěvku.

Brankář Liberce Filip Nguyen.
Liberecký gólman Filip Nguyen

Nguyen se narodil české matce a vietnamskému otci. Měří neobvyklých 191 centimetrů, což mu poskytlo v kombinaci s mrštností dobré předpoklady k chytání.

V loňské sezoně předváděl skvělé výkony. Právem byl i vyhlášen nejlepším brankářem ligy. V létě se stal velmi žádaným. Do svých služeb jej chtěla získat pražská Slavia, která hledala kvalitní dvojku k Ondřeji Kolářovi. Z toho sešlo.

Teď Nguyen požádal o vietnamské občanství a doufá, že své rodné domovině pomůže v dalším zázračném tažení na Asijském poháru či k postupu na MS.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...