Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Brankář Grigar zastavil Spartu a pravil: Podali jsme mimořádný výkon

Sport

  8:00
TEPLICE - Fotbalisté Sparty si jeli do Teplic pro mistrovský titul, ovšem proti byl jejich bývalý spoluhráč Tomáš Grigar v brance Teplic. Svými zákroky přiváděl Pražany k šílenství a i jeho zásluhou Severočeši překvapivě zvítězili 3:1. Sparta si tak musí na oslavy ještě počkat.

Brankář Teplic Tomáš Grigar. foto: MAFRA - Ladislav Němec

"Věděli jsme, že to bude těžké, protože Sparta už chce mít titul. Ale my nechtěli, aby slavili u nás. Musí si to nechat na doma, což bude i pro ně lepší," řekl Grigar, který ve Spartě hrál v letech 2003 až 2009.

Pro Spartu to přitom byla první ligová porážka téměř po roce a 28 zápasech, zatímco Teplice uspěly teprve podruhé z posledních osmi zápasů.

"Nedařilo se nám, jenže minulý zápas v Plzni nás nabudil a proti Spartě se vždy chtějí hráči ukázat. Bylo třeba podat mimořádný výkon a to se povedlo. Hráli jsme zodpovědně dozadu a téměř každou šanci jsme využili," těšilo Grigara.

On sám pak k výhře přispěl několika výtečnými zákroky. Při první střele mu sice Josef Hušbauer nedal šanci, ale pak mu další dvě šance Grigar zneškodnil a poradil si například i s velkou šancí Davida Lafaty.

"Na konci první půle tam byl důležitý zákrok, kdy Krejčí hezky našel Hušbauera, já jen skočil do prázdna, abych zabral co nejvíce prostoru, a Hušbauer mě naštěstí trefil," popisoval Grigar. "Hned v úvodu druhé půle mě pak Hušbauer trefil do nohy, odrazilo se to k Lafatovi, ale tomu míč utekl," dodal.

Šlo podle něj o klíčové okamžiky. "Kdybychom dostali druhý gól, tak by Sparta byla na koni a nás by to srazilo. Bylo hodně důležité, že jsme neinkasovali a měli jsme klid do koncovky," hodnotil Grigar.

Běsnění fanoušků? Teď to asi bude trend

Teplice prý nabudilo i to, že Liberec odpoledne prohrál se Znojmem a byla tak šance se v tabulce dostat před něj na 4. místo. "Věděli jsme, že Liberec ztratil a jak to vypadá v tabulce. I proto jsme chtěli Spartu porazit. Teď si to v příštím kole rozdáme s Libercem o 4. místo a do Evropské ligy postoupí ten lepší," dodal Grigar.

Jediným kazem na pohledném utkání podle něj bylo chování fanoušků, kvůli kterým muselo být utkání dvakrát přerušeno. "Teď to asi bude trend. Je to nepříjemné, ale nám to pomohlo, protože jsme pak dali dva góly. Světlice mi nevadí, ale ať se to nehází na hřiště, aby se nemuselo přerušovat," uzavřel teplický gólman.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!