Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Brazilci opět nepřesvědčili. S Mexikem se protrápili k remíze 0:0

Sport

  22:50
FORTALEZA - Tohle že je mašina, která jede za zlatem? Brazilci nenadchli vlastní fanoušky ani ve druhém utkání domácího mistrovství světa ve fotbale. S Mexikem spálili řadu gólových šancí a pouze remizovali 0:0. Oba týmy jsou teď v čele skupiny A se čtyřmi body.

Paulinho (vlevo) přidržuje Mexičana Andrese Guardada. foto: ČTK/AP

Brazílie má po dvou zápasech čtyři body a před sebou už jen utkání proti Kamerunu. Postup (tedy umístění nejhůř na druhém místě čtyřčlenné tabuky) jí zajistí jen výhra nebo remíza.

Pořadatelská země přitom mohla mít osmifinále už takřka jisté. Stačilo porazit Mexiko... Jenomže Neymar a spol. poprvé na turnaji klopýtli. K úspěchu je nedotlačil ani bouřící pětašedesátitisícový stadion ve Fortaleze.

Brazilský trenér Scolari nervózně postával u postranní čáry a neustále předával na hřiště pokyny. V prvním poločase jen v bílém tričku s krátkými rukávy, po přestávce už si oblékl i modrou bundu.

Co viděl?

Hlavně marnou snahu svých svěřenců o překonání výtečně bránícího soupeře. Mexiko je propracovanou defenzivou vyhlášené - nastupuje s pěti obránci a na turnaji ještě neinkasovalo ani jeden gól.

Zklamaní brazilští fotbalisté děkují 60 tisícům fanoušků.

Domácí kouč sledoval také neefektivní snahu Neymara. Právě v něj fanoušci vkládají naděje, že tým dotáhne k úspěchu. Útočník z Barcelony často bral zodpovědnost na sebe a zkoušel překvapit soupeře individuálními průniky. Ty se mu však nedařily a koncem zápasu už se k míči tolik nedostával.

Ale Scolarimu také muselo být občas pěkně ouzko. Mexičané se sice soustředili hlavně na defenzivu, ale pár střel z dálky měli hodně nebezpečných. Jenomže ze třinácti střeleckých pokusů jen tři mířily přímo na bránu.

Mexiko mohlo svého soupeře zaskočit v nastaveném čase. Z rohu pokutového území vystřelil náhradník Jiménez a míč mířil přesně ke vzdálenější pravé tyči - ale dobře zakočil gólman Júlio César.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina A:

  • Brazílie - Mexiko 0:0

Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ŽK: Ramires, Thiago Silva - Aguilar, Vázquez. Diváci: 60.342.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!