130 let

Argentincec Marcos Acuna a Brazilec Gabriel Jesus bojují o míč v seminifinálovém zápase. | foto: ČTK

Brazilci si po výhře 2:0 nad Argentinou zahrají o titul. Rozhodčí byli otřesní, prohlásil Messi

Sport
  •   7:22aktualizováno  8:42
Belo Hrizonte (Brazílie) - Fotbalisté Brazílie si na domácím mistrovství Jižní Ameriky zahrají o titul. V semifinále porazili svého velkého rivala Argentinu 2:0 díky brankám Gabriela Jesuse a Roberta Firmina. O druhém finalistovi se rozhodne v noci na čtvrtek mezi obhájcem prvenství Chile a Peru.

Brazilci mohou nejstarší kontinentální šampionát ve fotbale ovládnout podeváté. Naposledy zvítězili v roce 2007, od té doby se dostali nejdál do čtvrtfinále.

Brazílie postupuje do finále mistrovství Jižní Ameriky.
Prohra Lionela Messiho zklamala.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale v Brazílii:

Semifinále (Belo Horizonte):

Brazílie - Argentina 2:0 (1:0)

Branky: 19. Gabriel Jesus, 71. Firmino.

V utkání s Argentinou otevřel skóre v 19. minutě Gabriel Jesus, který zůstal před brankou nehlídaný a po Firminově přihrávce z pravé strany nezaváhal. V 71. minutě si role vyměnili. Útočník Manchesteru City se po průniku do vápna zbavil dvou obránců, poslal míč před branku volnému Firminovi a vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem měl snadnou práci.

Jesus se za Brazílii v oficiálním utkání prosadil poprvé od října 2017. „Nevím, co říct. Dnes jsem od začátku myslel jen na to, že dám gól,“ řekl Jesus, který už se také těší, až se v Manchesteru potká s argentinskými spoluhráči Sergiem Agüerem a Nicolásem Otamendim. „Nebudu mít slitování. Poražený ze zápasu Brazílie - Argentina musí být zticha, vítěz naopak může žertovat,“ prohlásil.

Bitva svou nesmiřitelných. Ukončí Brazílie Messiho kariéru bez reprezentačního titulu?

Argentinci své šance neproměnili. Sergio Agüero v prvním poločase trefil hlavičkou břevno, Lionel Messi po přestávce vystřelil do tyče. Navzdory nejlepšímu výkonu na turnaji barcelonský kanonýr svému týmu do finále nepomohl a na velký reprezentační úspěch dál čeká. Argentina nevyhrála žádnou cennou trofej od roku 1993, kdy zvítězila právě na Copě América.

„Měli jsme šance, trefili jsme břevno, pak tam míč několikrát proletěl malým vápnem... Soupeř nebyl lepší než my, jen dali první gól a druhý pak dali poté, co na druhé straně rozhodčí neodpískal penaltu na Agüera,“ prohlásil Messi. „Rozhodčí byli otřesní. Všechny kontakty pískali jako fauly pro Brazílii. Pak se nejde soustředit na hru,“ dodal.

Autor: ČTK