130 let
50. minuta
Fotbalisté Nizozemska se agresivněji tlačí do zakončení. Štěstí zkoušel z velké vzdálenosti Sneijder, ale jeho střela byla nepřesná.
47. minuta
Van der Wiel obrdžel naprosto zbytečnou žlutou kartu. Za nafilmovaný pád tak v případě postupu Nizozemska přijde o účast v semifinále.
46. minuta
Začal druhý poločas zápasu. Nizozemsko má ještě 45 minut na to, aby něco udělalo s nepříznívým vývojem zápasu.
45. minuta
Rozhodčí ukončil za stavu 1:0 pro Brazílii první poločas. Fotbalisté z Nizozemska v něm působili velmi nevýrazným dojmem.
45. minuta
Na záver prvního poločasu k vápnu prostupoval Robben, ale v klíčový moment akce se zamotal do kliček a vystřelit nedokázal.
43. minuta
Trestný kop Juana dokázala obrana Nizozemska bez problému odvrátit.
42. minuta
Kaká zvládl souboj uprostřed hřiště znamenitě, ač na zemi a držen, o míč nepřišel a do útoku vyslal Bastose, ale jeho přihrávka ve vápně nikoho nenašla.
40. minuta
Bastos vyslal do sprintu Kaká, ovšem on jeho dlouhou přihrávku na hřišti nestihl.
39. minuta
Maicon fauloval Kuijt, jehož útočné snažení zastavil rozhodčí.
36. minuta
Přámý kop Sneijdera mířil jen do středu branky, kde dominoval brankář César.
31. minuta
Po individuální akci Robinha po levém křidle dostal přihrávku Kaká a bez rozpaků vystřelil. Jeho rána měla přesnost i razanci, ovšem gólman Stekelenburg střelu s vypětím všech sil se štěstím přizdvihl nad branku.
30. minuta
Přesný dlouhý centr Sneijdera našel v pokutovém území Nizozemce van Persieho, který byl sice zdvojen, ale našel na hranici šestnáctky Robbena, ovšem jeho střelecký pokus obrana zlikvidovala.
26. minuta
Po rohovém kopu a následné kličkované Kaká přebral skákavou přihrávku Alves, ale střelu z první vyslal nad branku.
25. minuta
Do pokutového území pronikl Kaká. Sporným zákrokem ho od míče odstavil de Jong. Rozhodčí ale penaltu nepískl, kopal se tedy roh.
21. minuta
Utkání se hraje na stadionu v Port Elizabeth, jehož tribuny jsou na tento duel téměř zaplněné. Kapacita hlediště je 46 tisíc diváků.
18. minuta
Další příležitost měli znovu Nizozemci, trestný kop z pětadvaceti metrů ale van Persie zahrál vysoko nad břevno.
16. minuta
První náznak šance si vypracovali fotbalisté Nizozemska. Na centrovaný míč Kuijta si naběhl van Bommel, ale jeden z obránců ho předskočil a míč odkopol.
14. minuta
Přímý kop ze 40 metrů zahrával Alves, ale jeho dalekonosný pokus skončil mimo branku.
10. minuta

Krásnou přihrávku z půlíví čáry na nabíhajícího Robinha až na hranici pokutového území vyslal Melo a Robinho míč podstrčil pod gólmanem Stekelenburgem za brankovou čáru.

  • Brazílie - Nizozemsko (Robinho dává gól) / Autor: Reuters

10. minuta
Brazílie vede 1:0. Gól dává Robinho!