Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Brazílie otevřela přestavěný stadion Maracaná remízou s Anglií

Sport

  23:31
PRAHA - Fotbalisté Brazílie remizovali v přípravě s Anglií 2:2. Hosté sice dvěma góly ve druhém poločase na zrekonstruovaném stadionu Maracaná v Riu de Janeiru otočili skóre, konečnou podobu výsledku ale dal osm minut před koncem záložník Paulinho.

Maracana. foto: Reuters

Po bezbrankovém prvním poločase otevřel skóre zápasu v 57. minutě Fred, který nastoupil navzdory zlomenému žebru. Anglie poté díky zásahům Alexe Oxladea-Chamberlaina a Wayna Rooneyho strhla vedení na svou stranu, osm minut před koncem však z voleje vyrovnal Paulinho.

První zápas na zrekonstruovaném Maracaná, jenž kvůli mistrovství světa, které bude Brazílie hostit příští rok, prošel nákladnou přestavbou, se přitom málem neuskutečnil. Brazilské úřady totiž nejprve utkání kvůli nedostatečným bezpečnostním opatřením na stadionu zrušily, odvolací soud ale v pátek umožnil jeho odehrání.

Sedmibrankovou přestřelkou skončil ve Washingtonu duel USA s Německem, které domácím podlehlo 3:4. Hosté odvrátili debakl až v v závěru zápasu, když se v 79. minutě trefil Max Kruse a vzápětí Julian Draxler.

Za USA vedené někdejším koučem Německa Jürgenem Klinsmannem se dvakrát prosadil Clint Dempsey, který tak v národním týmu zaznamenal už 35 gólů. Víc branek dal za americkou reprezentaci už jen Landon Donovan (49).

Irsko v Dublinu porazilo Gruzii přesvědčivě 4:0 a dvěma góly se na výhře podílel kapitán Robbie Keane. Dvaatřicetiletý útočník Los Angeles Galaxy tak oslavil 125. utkání v národním dresu, kterým se vyrovnal irskému rekordmanovi brankáři Shayi Givenovi.

Přípravná fotbalová utkání:

Dublin: Irsko - Gruzie 4:0 (1:0).
Branky: 77. a 88. Keane, 42. Keogh, 48. Cox. ČK: 21. Loria (Gruz.).

Kyjev: Ukrajina - Kamerun 0:0.

Washington: USA - Německo 4:3 (2:0).
Branky: 60. a 64. Dempsey, 13. Altidore, 16. vlastní Höwedes - 52. Westermann, 79. Kruse, 81. Draxler.

Rio de Janeiro: Brazílie - Anglie 2:2 (0:0).
Branky: 57. Fred, 82. Paulinho - 67. Oxlade-Chamberlain, 79. Rooney.

Autor: