Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Brazilské náklady na světový šampionát ve fotbale? 753 miliard

Sport

  10:08
RIO DE JANEIRO - VIDEO Brazílie bude muset v rámci příprav na pořadatelství světového fotbalového šampionátu v roce 2014 utratit za infrastrukturu zhruba 79,4 miliardy realů (asi 753 miliard korun). Ve středu o tom informoval brazilský web Globo G1.

Stadion Maracaná v Riu de Janeiro. foto: ČTK

Brazílie musí kromě vybudování nových stadionů a rekonstrukcí stávajících arén investovat i do zlepšení dopravní situace, veřejné bezpečnosti a zdravotního systému. Podle webu půjdou peníze jak z veřejného tak i ze soukromého sektoru.

SLAVNÉ GÓLY NA SLAVNÉM STADIONU MARACANÁ:

Téměř polovinu z celkové částky podle odhadů spolkne Sao Paulo, největší město Jižní Ameriky, které bude středem světového šampionátu. Zde by měly přípravy stát až 19 miliard dolarů (asi 343 miliard korun).

Naopak brazilské hlavní město Brasilia plánuje v rámci příprav utratit pouze 315 milionů dolarů (asi 5,68 miliardy korun). Většinu z toho na inovaci stadionu Garrincha Stadium.

Vedle Sao Paula a Brasilie se světový šampionát v roce 2014 uskuteční ve městech Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Porto Alegre, Curitiba, Salvador, Recifé, Natal, Fortaleza, Manaus a Cuiaba.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...