Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Brazilský klenot není na prodej. Ani za více jak miliardu

Sport

  9:28
SAO PAULO - Jeden z největších fotbalových talentů současnosti Brazilec Neymar není podle svého zaměstnavatele na prodej. Brazilský klub FC Santos nemá v úmyslu přijít o svůj klenot, byť je za něj pět evropských klubů ochotno zaplatit v přepočtu více než miliardu korun. Krátce před začátkem mistrovství Jižní Ameriky v Argentině to řekl předseda Santosu.

Neymar. foto: Reprofoto

"Vzhledem k přetrvávajícím spekulacím o budoucnosti našeho klíčového hráče v brazilském i světovém tisku prohlašuji, že Neymar není hned z několika důvodů na prodej," uvedl Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro ve čtvrtek s tím, že devatenáctiletý útočník má nejen neocenitelné fotbalové schopnosti, ale i obrovskou marketingovou cenu. "S naším klubem i fanoušky je spojen pupeční šňůrou," doplnil.

Za 45 milionů eur, které má fotbalista uvedené ve smlouvě jako odstupné, jsou odhodlány Neymara koupit Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester City a Anži Machačkala. "Všechny nabídky ale odmítneme, chceme ho udržet ještě několik dalších let," uvedl předseda Santosu, jemuž Neymar v minulém týdnu zajistil poprvé od éry Pelého v 60. letech prestižní Pohár osvoboditelů.

Brazilský mladík s extravagantním účesem si prý příliš finančně nepohorší, pokud dodrží smlouvu a zůstane v současném působišti až do domácího mistrovství světa v roce 2014. "Už teď vydělává velké peníze. Nemá důvod odcházet," dodal klubový šéf, jenž na Neymarův plat získává prostředky z různých marketingových akcí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!