Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Brazilští novináři našli mezi odpadky taktické plány Chelsea

Sport

  11:34aktualizováno  11:46
JOKOHAMA/PRAHA - Známý brazilský zpravodajský server Globoesporte se chlubí velkým objevem z fotbalového mistrovství světa klubů, které se minulý týden hrálo v Japonsku. Jeho reportéři našli mezi odpadky v kabině Chelsea i podrobné taktické plány trenéra anglického velkoklubu Rafaela Beníteze.

Trenér fotbalistů Chelsea Rafael Benítez foto: Reuters

Jeho svěřenci prohráli v nedělním finále soutěže 0:1 s brazilským Corinthians. Poté, co odletěli zpátky do Londýna, nechali za sebou nejen velký nepořádek, ale také část svých strategických tajemství. "Válely se zmuchlané mezi nedojedenými sendviči, plechovkami od energetických nápojů a rozbitým sportovním vybavením," popisuje reportér Globoesporte v reportáži.

Benítez se podle něj na rivala připravil opravdu dobře. Co tedy mělo přinést úspěch v rozhodujícím utkání? Papíry například graficky vyobrazovaly, jak mají hráči Chelsea při rohových osobně hlídat soupeře. Tučně a velkým písmem pak bylo zvýrazněno varování, že velké nebezpečí hrozí hlavně z protiútoků Corinthians. "Klíčovou roli při bránění standardních situací má překvapivě Fernando Torres," podivoval se Globoesporte.

Brazilci jsou na Beníteze naštvaní, protože zkomolil jméno hrdiny utkání a střelce jediného gólu Paola Guerrera, jehož zkomolil na "Guerro". Anglické fanoušky zase pobavilo, že v Chelsea již nechtěného zkušeného záložníka a ikonu klubu Franka Lamparda kouč oslovuje familiérně "Lamps". 

Přestože zapomenuté dokumenty neobsahovaly žádné klíčové taktické záměry, fotbalisté a zaměstnanci ze Stamford Bridge byli podle britského Guardianu vedením varováni, aby v budoucnosti interní tajemství klubu lépe střežili.