130 let

Kapitán sešívaných Ondřej Kúdela. | foto: Reuters

Britský tisk o remíze Slavie: Na Rangers se projevily oslavy, hrdinou byl akrobat McGregor

Sport
  •   11:11
Londýn - Venkovní gól fotbalistů Glasgow Rangers v úvodním osmifinále Evropské ligy na hřišti pražské Slavie by se podle britského tisku mohl ukázat jako klíčový. Podle médií se na skotském mužstvu při remíze 1:1 v Edenu projevily oslavy prvního mistrovského titulu po deseti letech. Zároveň vyzdvihla zákrok brankáře Allana McGregora v 90. minutě proti hlavičce Lukáše Masopusta.

„Jezdci“ získali rekordní 55. skotský titul v neděli. „Ukázalo se, že oslava titulu není ideální přípravou pro vyřazovací zápas Evropské ligy. Hráči i realizační tým Rangers zcela oprávněně oslavili v neděli svůj triumf, a to se v Praze první hodinu ukázalo,“ napsal server BBC Sport.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.
Jindřich Trpišovský po zápase s Rangers.

Slavia vedla od sedmé minuty zásluhou Nicolaeho Stanciua, za hosty srovnal v 36. minutě Filip Helander. „Šampioni skotské ligy si do odvety vezou klíčový venkovní gól. Remíza 1:1 se Slavií Praha zanechává dvojzápas příjemně vyrovnaný před návratem do Ibroxu,“ uvedl list Glasgow Times.

„Gól Filipa Helandera vynesl Rangers remízu a mohl by se ukázat jako rozhodující ve velkém měřítku věcí, protože to vypadá, že Gerrard dovede svůj tým o kolo dál než v minulé sezoně, v níž ho vyřadil Bayer Leverkusen,“ dodal list.

V součtu s předkoly neprohráli Rangers v aktuální sezoně Evropské ligy ani dvanáctý zápas. „Byl to další působivý výsledek na kontinentu od Rangers jen několik dní poté, co oslavili zisk titulu. (Trenér Steven) Gerrard byl pyšný na své hráče, kteří se nyní zaměří na postup do čtvrtfinále,“ konstatovali Glasgow Times.

Chválu si vysloužil McGregor, který v závěru bravurně vychytal Masopustovu hlavičku po rohu. „Na pokraji smrti byli Rangers znovu vděční McGregorovi za jeho hrdinství, když ukázal obrovskou sílu zápěstí a mrštnosti a vyškrábl míč z brankové čáry po impozantní Masopustově hlavičce,“ uvedla BBC, která devětatřicetiletého gólmana vyhlásila mužem zápasu. „McGregorova akrobacie bude na video smyčkách po nadcházející roky,“ přidal deník The Guardian.

Britský tisk také připomněl fakt, že tým ze skotské metropole má na rozdíl od vršovického celku před odvetou volno. „Bez víkendového zápasu v domácí soutěži mají Gerrardovi svěřenci spoustu času na odpočinek a zotavení a mohou se soustředit na místo ve čtvrtfinále,“ napsali Glasgow Times.

Autor: ČTK