Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Britský tisk o výhře Slavie: Nudný Leicester, postup sešívaných byl šokující, ale zasloužený

Oslavy slávistů po postupu přes anglický Leicester. foto: Reuters

Londýn - Za šokující, ale zasloužené, tak označila britská média čtvrteční vyřazení fotbalistů Leicesteru z druhého kola Evropské ligy pražskou Slavií. Český tým si po domácí bezbrankové remíze v Edenu zajistil postup v odvetě výhrou 2:0. Po loňském odchodu Tomáše Součka a Vladimíra Coufala z vršovického celku do West Hamu by podle komentářů mohl být v anglické lize zájem o další hráče českého mistra, zejména pak o střelce druhého gólu Abdallaha Simu.
  9:59

„Leicester utrpěl šokující vyřazení z Evropské ligy,“ napsal web televize Sky Sports a čtvrteční večer označil pro anglické mužstvo za „katastrofální“. Kvůli absenci zraněného Jamese Maddisona a ponechání Harveyho Barnese na lavičce až do 61. minuty podle něj nedokázal Leicester najít rytmus. „Těžko se dostával do šancí proti dobře organizované Slavii,“ dodal server.

Podle BBC Sport se Leicester, který předtím v kalendářním roce 2021 prohrál jediný soutěžní zápas, řadil mezi favority Evropské ligy. „Bez Maddisonovy a Barnesovy znamenitosti a inspirace ale nedokázal tým za celých 90 minut najít jiskru. Ani na moment to nevypadalo na to, že se připojí k Manchesteru United, Arsenalu a Tottenhamu mezi 16 nejlepšími mužstvy soutěže,“ uvedla BBC.

Aktuálně třetímu celku anglické ligy nepomohl ani obávaný kanonýr Jamie Vardy. „Vardy byl umlčen účinným, i když omezeným odporem a odvážný druhý poločas ze strany hostů vynesl soupeři zasloužené a šokující vítězství,“ přidala BBC. „Leicester byl nudný a nevypočitatelný,“ dodal deník The Guardian ve svém internetovém vydání.

K oslavám Slavie se přes aplikaci FaceTime připojil také Tomáš Souček.
Radost slávistů po brance Abdallaha Simy.

Hráči vršovického celku o sobě dali na Ostrovech vědět. „West Ham v minulém roce přepadl Slavii a obral ji o obránce Vladimíra Coufala a záložníka Tomáše Součka. O Slavii by po této mimořádné výhře mohl být v Premier League větší zájem. Zejména (Abdallah) Sima vypadá jako skutečný přínos,“ konstatovala BBC.

Britská média okomentovala i pozápasovou oslavu Pražanů na hřišti, k níž se přes videohovor připojil Souček. „Slavia si zcela zasloužila právo oslavit svůj postup a historicky první výhru v Anglii,“ napsal The Gaurdian.

Tamní tisk neopomenul ani fakt, že trenér „Lišek“ Brendan Rodgers ani na pátý pokus se svým týmem nezvládl druhé kolo Evropské ligy. Dvakrát v něm předtím vypadl s Liverpoolem a Celticem Glasgow. Podle médií se nyní Leicester musí soustředit na anglickou ligu a vybojovat účast v Lize mistrů pro příští sezonu. Nesmí ale připustit závěr minulého ročníku, kdy o elitní soutěž na poslední chvíli přišel.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...