130 let
V Boleslavi se hlavně bojovalo.

V Boleslavi se hlavně bojovalo. | foto: ČTK

Brno vydolovalo v Mladé Boleslavi bod za bezgólovu remízu

Sport
  •   19:34
MLADÁ BOLESLAV - Mladá Boleslav pokračuje ve svém trápení na domácím hřišti. V dohrávce devátého ligového kola nedokázala překonat pevnou obranu Brna, a moravský celek si tak odváží domů bod za remízu 0:0.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno 0:0

Rozhodčí: Jílek - Filípek, Pospíšil. ŽK: Rolko - Lira, Križko, Smutný.
Diváci: 3985.

Oběma týmům dnes chyběli reprezentanti do dvaceti let. Uhrin postrádal záložníka Fabiána a útočníka Chramostu, Beránek zase Marečka střelce tří ligových branek Rabušice, navíc zranění jsou Trousil a Večeřa.

Domácí byli aktivnější, ale vytěžili z toho jen slabou střelu Procházky doprostřed branky. Na druhé straně po Poláchově trestném kopu Červínek lehce tečoval míč hlavou, ale Šeda byl pozorný. Středočeši měli více ze hry, ale hráči obou celků kupili nepřesné přihrávky, takže pohledné kombinační akce diváci neviděli.

Jediným fotbalovým momentem prvního poločasu byl elegantní průnik Kúdely, který se protáhl kolem dvojice hostujících obránců, ale dostal se příliš blízko před gólmana Bureše. Proto zvolil zpětnou přihrávka naslepo, ale spoluhráče nenašel. Vzruch do ochozů ještě přinesl trestný kop Táborského těsně před přestávkou, ale Rajnoch poslal hlavou míč vedle.

V úvodu druhého poločasu nechal rozhodčí pokračovat ve hře po srážce Mendyho s gólmanem Burešem, ale Lemessa netrefil prázdnou branku. Domácí zatlačili soupeře před branku, ale nebezpečná byla jen střela z dálky z kopačky Mendyho, kterou Bureš s námahou vyrazil.

Domácí kouč vystřídal oba útočníky a rozhodnout mohl po minutě na trávníku v 73. minutě Kysela, ale trefil v dobré pozici jen obránce. Tlak domácích sílil, ale výsledkem bylo jen břevno, které trefil Kysela. V poslední minutě propásl dobrou možnost Rajnoch, a tak se v jedenáctém vzájemném ligovém souboji zrodila první remíza.