Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Bude to pro mě výjimečný zážitek, těší se Vaclík na zápas proti Olomouci

Sport

  12:28
Čtyři soutěžní duely, tři nuly. Brankář Tomáš Vaclík zažívá mimořádně povedený vstup do nového angažmá. Ve všech třech zápasech kvalifikace Evropské ligy, v nichž nastoupil, vychytal nulu a po čtvrteční vysoké výhře 5:0 na hřišti Žalgirisu Vilnius mohl s fotbalisty Sevilly slavit postup do závěrečného předkola. O základní skupinu si španělský favorit zahraje proti Olomouci a reprezentační gólman se těší na první soutěžní zápasy proti českému soupeři.

ČR - Severní Irsko (český brankář Tomáš Vaclík). foto: ČTK/AP

Sevilla před týdnem doma zvítězila „pouze“ 1:0, v odvetě 3. předkola ale nepřipustila žádnou komplikaci a už první půli vyhrála 3:0. „Jsem rád, že po prvním zápase, ve kterém jsme měli spoustu šancí, ale nedávali jsme góly, jsme teď neponechali nic náhodě a rychle jsme šli do vedení 2:0,“ uvedl Vaclík na svém facebooku.

„Rozhodli jsme hned na začátku a neudělali jsme z toho zbytečné drama. A to se hrálo na umělce. Já ji ze Švýcarska znám, ale pro ostatní kluky to muselo být hodně nezvyklé,“ doplnil devětadvacetiletý gólman.

K nule mu tentokrát pomohlo i štěstí. „Žalgiris si pár šancí také vytvořil. Nebyl tam sice moment, kdy by mi zatrnulo, ale je fakt, že dvakrát trefili brankovou konstrukci,“ připustil Vaclík, který do Sevilly zamířil v letní přestávce z Basileje.

Nulu si připsal i v úvodním utkání 2. předkola Evropské ligy při výhře 4:0 nad Újpestí, proti níž v odvetě nechytal. V sezoně dosud inkasoval jen od Barcelony, které Sevilla ve španělském Superpoháru podlehla 1:2.

„Nechci to zakřiknout, ale zatím nám všechno vychází a dvojzápasy zvládáme dobře. Tak doufám, že to bude platit i za týden, kdy nastoupíme proti Olomouci,“ přál si Vaclík.

Na český celek v soutěžích UEFA narazí poprvé a už se nemůže dočkat. „Už teď jsem na to zvědavý, jak to bude probíhat. Olomouc je kousek od Ostravy, odkud pocházím. Navíc já až na jeden přátelák proti Spartě s Basilejí nikdy nehrál proti českému soupeři, dokonce nikdy ani moc proti českým hráčům, takže to pro mě bude výjimečný zážitek,“ doplnil Vaclík. 

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč