Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Budějovice porazily Duklu 3:0, Hradec zdolal Teplice

Sport

  17:16aktualizováno  18:58
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Fotbalisté Českých Budějovic porazili v 16. kole první ligy Duklu 3:2. Jihočeši vedli už 3:0, ale hosty vrátil do hry dvěma rychlými góly Lietava. Českobudějovičtí zvítězili ve třetím domácím utkání v řadě a odskočili sestupovým příčkám na šest bodů.

ilustrační foto foto: ČTK

Trenér Českých Budějovic František Cipro dával složitě dohromady sestavu pro dnešní duel. K dlouhodobě zraněným Riegelovi, Bakalovi a Stráskému přibyl v minulém kole i Machovec a kvůli trestu za červenou kartu nesměl nastoupit ani Novák.

ČTĚTE TAKÉ

Jihočeši přesto do utkání vtrhli s velkou chutí a hned v úvodu udeřili. V 1. minutě ještě Sandro hlavou nepřekonal Radu. Ovšem v 6. minutě se po rohu domácí už radovali. Lengyel prodloužil hlavou míč na zadní tyč, kde Rýdel přetlačil v souboji Hanouska a ranou pod břevno skóroval.

Budějovice - Dukla 3:2 (2:0)

Branky: 6. Rýdel, 30. Klesa, 51. Sandro - 57. a 59. Lietava. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Zeman. ŽK: Otepka, Javorek - Malý, Hanousek, Vrzal. Diváci: 2343.

Č. Budějovice: Křížek - Čirkin, Lengyel, Brezinský, Pecka - Klesa, Otepka (87. Hudson), Javorek, Rýdel (78. Němec), Sandro - Ondrášek (90. Horejš). Trenér: Cipro.

Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Malý (71. Podrazký), Gedeon (82. Nečas), Hanousek - Berger, Lietava, Markovič (41. Pázler). Trenér: Kozel.

Rohové kopy českobudějovického týmu dělaly Dukle velké problémy. V 9. minutě po rohu pálil Sandro a Rada s potížemi vyrazil. Po následném rohovém kopu mohl dát gól Čirkin, ovšem nebyl dostatečně důrazný. Jihočeši však přesto stačili přidat do přestávky druhý gól. Sandro nacentroval na Klesu, jenž vyhrál souboj s Vrzalem a prostřelil Radu.

Domácímu týmu se podařil i vstup do druhé části. V 51. minutě se Sandro dostal s míčem ke střele a jeho tečovaný pokus skončil v brance Rady potřetí.

Vedení o tři góly dávalo Českým Budějovicím velké naděje, ale tým trenéra Cipra si vzápětí situaci velmi zkomplikoval. V 57. minutě se po centru z pravé strany prosadil hlavou Lietava. A slovenský útočník přidal o pár desítek vteřin i druhý gól, když využil chyby brankáře Křížka, jemuž vypadnul míč z rukou. Postaral se tak o čtyři z posledních pěti gólů Dukly.

Jihočeši však už vedení udrželi a před zimou zaznamenali důležité vítězství a klid do boje o záchranu.

DALŠÍ NEDĚLNÍ ZÁPAS

Hradec Králové - Teplice 3:2 (1:1)
Branky
: 32. Plašil, 57. Fukal, 66. Dvořák - 17. Mahmutovič, 54. Čajič. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Kocián. ŽK: Pávek, Fischer, Plašil - Ljevakovič, Rosa. Diváci: 2890.

Hradec: Koubek - Hochmeister, Fukal, Pávek - Plašil, Fischer (90. Rezek), Janoušek, Zelený - Černý, Štěpán (62. Klapka), Dvořák (88. Jandík). Trenér: Kotal.

Teplice: Grigar - Ondrášek, Lukáš, Smejkal, Rosa - Ljevakovič - Kerič, Siva (74. Ježdík), Čajič (79. Vachoušek), Vůch - Mahmutovič (86. Jindráček). Trenér: Rada.

Autor: