Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Budeme hrát na vítězství, slíbil kouč Plzně

Sport

  20:53
PLZEŇ - Žádná opatrná hra na remízu, ale snaha další vstřelenou brankou rozhodnout postupovou bitvu ještě před vypršením hrací doby. Takový je plán trenéra plzeňských fotbalistů Pavla Vrby před odvetou třetího předkola Ligy mistrů proti Rosenborgu Trondheim. Hrát na nerozhodný výsledek Západočechům není vlastní a takový taktický záměr prý nemá kouč ve svém rejstříku ani před zápasem, který může přinést podzimní pohárové tažení Viktorie fotbalovou Evropou.

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba. foto: Lidové noviny

Rosenborg připomněl svým dnešním příjezdem, že jde o jedenáctinásobného účastníka Ligy mistrů. Kdo by čekal po domácí prohře 0:1 odevzdaný tým a slova o možném štěstí a případném selhání soupeře, byl by překvapený. Norové v každé větě sebevědomě tvrdili, že berou boj o postup jako otevřený. Do města piva prý přijeli vyhrát.

"Nemohli jsme čekat, že přijedou smíření s osudem. Je to norská Sparta, ti se nikdy nevzdají a my si zase nemůžeme myslet, že nám postup zajistí bezbranková remíza. To nám není vlastní, nemůžeme čekat, co se stane. Samozřejmě taktika bude hrát svoji roli, ale budu hráče nabádat, aby hráli na vítězství," prohlásil Vrba na předzápasové tiskové konferenci.

Očekává ve středu 90 minut tvrdé práce, na jejímž konci může být velký úspěch. "Výsledek 1:0 z hřiště soupeře je ošidný. Možná, že v hlavách hráčů může být pocit, že jsou jednou nohou dál, ale to se musíme snažit jim vymluvit. Náskok je příjemný, ale duel je teprve v polovině," varoval trenér.

Vrba nechtěl prozradit, zda udělá po prvoligové remíze 2:2 s Libercem změny v sestavě. Vyloučené ale nejsou. "Budeme vycházet ze současné formy, jak se hráči jevili v těch předchozích zápasech," řekl mnohoznačně kouč, který se sobotním výkonem mužstva v úvodním ligovém kole nebyl příliš spokojený.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.