Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Buffon po 16 letech opustí Juventus. Bude chytat v jiném klubu

Sport

  14:52
turín - Čtyřicetiletý brankář Gianluigi Buffon po 16 sezonách opustí Juventus Turín, ale fotbalovou kariérou zřejmě ještě neukončí. Kapitán „Staré dámy“ poslední zápas za italského mistra odehraje v sobotu proti Hellasu Verona.

Posledním velkým zápasem Gigiho Buffona byl zápas Ligy mistrů proti Realu. foto: ČTK/AP

Já a Barcelona? Teď o tom nechci mluvit. Chci vyhrávat další trofeje, říká Griezmann

„Myslím, že je to nejlepší způsob, jak ukončit tohle úžasné dobrodružství. Bál jsem se, že se budu loučit jako náhradník nebo hráč s vyhaslým motorem. Jsem hrdý, že tomu tak není,“ řekl na tiskové konferenci Buffon.

Možná změní názor a ještě si prodlouží bohatou kariéru mimo Turín. 

„Teď vím pouze to, že v sobotu budu hrát. Ještě před pár dny jsem byl pevně rozhodnutý, že skončím, ale teď mám na stole pár zajímavých nabídek,“ uvedl italský mistr světa z roku 2006.

17.května 2018 v 12:36, příspěvek archivován: 17.května 2018 v 15:27

Gianluigi #Buffon dnes na tiskové konferenci potvrdil, že po sezóně skončí v Juventusu, kde strávil 17 let své kariéry. https://t.co/srCRtsPSrr

Působení v jiném italském klubu nebo nižší soutěži vyloučil. „Nemyslím si, že by bylo správné končit kariéru ve třetí nebo čtvrté lize. Jsem soutěživý člověk a nemohl bych někde hrát jen na půl plynu,“ řekl Buffon. 

„O Itálii se ani nemůžeme bavit. Návrat do Parmy by byl romantický dětský sen, ale nic víc. Všechno si v klidu rozmyslím a příští týden se rozhodnu,“ dodal.

Buffon do Juventusu přestoupil v létě 2001 z Parmy za 52 milionů eur a je stále nejdražším brankářem fotbalové historie. 

Gólman Juventusu Gianluigi Buffon slaví postup přes Tottenham do čtvrtfinále...
Buffon v akci.

S turínským týmem vyhrál devětkrát italskou ligu a čtyřikrát domácí pohár. Nikdy však nezískal triumf v Lize mistrů, když prohrál hned tři finále prestižní soutěže.

Původně měl Buffon naplánováno, že kariéru uzavře po letošním mistrovství světa v Rusku. 

Italové však v loňské baráži překvapivě prohráli se Švédskem a na šampionátu budou chybět poprvé od roku 1958. Hráč s nejvíce reprezentačními starty (176) dnes rovněž oznámil, že se už do národního mužstva nevrátí.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...