Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Burnley využilo opci a pojistilo si Vydru na další dva roky. Hráčův agent ale klub kritizoval: Věděli, že chce odejít

Matěj Vydra přispěl gólem k výhře Burnley foto: Reuters

Burnley - Český fotbalový reprezentant Matěj Vydra prodloužil smlouvu s Burnley. Podle nového kontraktu si anglický klub osmadvacetiletého útočníka zavázal do června 2022. Sedmnáctý celek tabulky Premier League o tom informoval na svém webu. Burnley využilo opci v dosavadní smlouvě, která by vypršela příští rok v létě. Vydrův agent Ondrej Chovanec ale tento krok označil za velké a nemilé překvapení, protože se svým klientem usilovali o změnu působiště.
  12:56

Vydra přišel do Burnley před dvěma lety z druholigového Derby County. Za „Clarets“ odehrál 47 soutěžních zápasů, vstřelil šest branek a přidal čtyři asistence. V aktuální sezoně se rodák z Chotěboře trefil dvakrát v Ligovém poháru.

„Pro moji rodinu je velmi důležité, že jsme se v Burnley usadili a strávíme tu další rok. Během mého angažmá se týmu dařilo, zahráli jme si evropské poháry a podávali dobré výkony v Premier League,“ řekl Vydra pro klubové stránky.

„Se všemi spoluhráči dobře vycházím, v Burnley je výborná parta. Chci nadále pomáhat mužstvu a za tím si půjdu,“ dodal bývalý hráč Jihlavy, Ostravy, Udine, Brugg, Watfordu, West Bromwiche nebo Readingu. Za reprezentaci Vydra nastoupil v 32 zápasech a dal šest gólů.

Podle Chovance chtěl Vydra v létě z Burnley odejít, protože hlavně v anglické lize nastupuje pouze sporadicky. „Pro nás je to velké a nemilé překvapení. Věděli jsme, že Burnley má ve smlouvě opci, a to s lepšími podmínkami pro Matěje. Tento krok chápeme, že se tím Burnley svým způsobem chrání, ale vedení ví, že dlouhodobě usilujeme o možnost odchodu,“ prohlásil Chovanec na webu své agentury.

„Matěj potřebuje novou šanci, potřebuje pravidelně hrát, a to se mu v Burnley nedostane. Rozhodnutí uplatnit opci je tak velmi frustrující,“ dodal hráčův agent.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...