Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Busta rezignoval na funkci trenéra

Sport

  10:23aktualizováno  11:19
PRAHA - Zbyněk Busta odstoupil z funkce trenéra fotbalistů Bohemians 1905, které přivedl ze třetí ligy během dvou let do nejvyšší soutěže. Vedením posledního týmu ligové tabulky byl pověřen asistent Michal Zach.

Hrdina Ďolíčku končí. foto: ČTK

O Bustově rezignaci se mluvilo už po výkonu v zápase v Českých Budějovicích, který byl na úrovni divize. Rozhodnutí o odstoupení pak zřejmě navazuje na nedělní ztrátu bodů proti Kladnu.

"Zbyněk Busta odvedl velký kus práce a do poslední chvíle jsme stáli o jeho služby. Minulý týden jsme vedli určitá jednání, která nyní vyústila v tento výsledek," uvedl šéf klubu Lukáš Přibyl v tiskové zprávě.


Busta vzal odchod klidně. "Nebyly výsledky, přestože hra se proti podzimu zlepšila. Zvyšoval se tlak, který neprospíval mužstvu, proto jsem se tak rozhodl. Pokud to pomůže Bohemce k záchraně, budu moc rád," řekl odcházející kouč, který zůstane fanouškem klubu. Nahradit ho má Zach, který byl ve Vršovicích asistentem, ve stejné funkci působí také u reprezentace do 21 let. "Věříme nastolenému systému, proto jsme dlouho drželi nastoupenou cestu. V současné době by nikdo nový neměl čas poznat mužstvo a Bohemka se nevzdává a bojuje o záchranu," uvedl Přibyl.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.