130 let
Sepp Blatter oznamuje svou rezignaci na post šéfa FIFA.

Sepp Blatter oznamuje svou rezignaci na post šéfa FIFA. | foto: Reuters

Byl jsem blízko smrti, ale zazpíval mi anděl, prohlásil odstupující šéf FIFA

Sport
  •   11:47
CURYCH - Prezident mezinárodní fotbalové federace Sepp Blatter byl prý blízko smrti. 79letý švýcarský funkcionář to uvedl poté, co byl před třemi týdny kvůli údajným závažným zdravotním problémům hospitalizován a prodělal několik vyšetření.

„Byl jsem mezi anděly a ďáblem, který zapaloval oheň. Naštěstí to byli andělé, kteří mi zazpívali,“ uvedl Blatter pro švýcarskou televizi RTS. „Tělo občas řekne: Ne, už je toho dost. Ale pokud jste silní psychicky, můžete odolat.“

Rusku jsem mistrovství světa slíbil. Bez ohledu na volby, šokuje Blatter

Podle stanice švýcarského Radia 1 byl Blatter zkraje listopadu pod lékařským dohledem. Utrpěl prý příhodu, kvůli které musel zůstat v péči odborníků a na 10 dní musel odříct všechna svá vystoupení na veřejnosti.

Jeho mluvčí Klaus Stöhlker tehdy agentuře Reuters sdělil, že na vině je stres. „Už není nejmladší, o to je to pro něj obtížnější. Pracuje pod obrovským tlakem.“

Blatterovo nejnovější prohlášení ale neberou fotbaloví fanoušci přiliš vážně. Na svém Twitteru si do něj rýpl i Gary Lineker, bývalý anglický reprezentant a známý fotbalový glosátor.

„Dokonce ani ďábel si ho nechce vzít“

Švýcar stojí v čele FIFA už 18 let a již v minulosti byl kvůli svým překrouceným výrokům mnohým pro smích. S řídící organizací světového fotbalu navíc cloumá obří korupční skandál, na němž má zřejmě podíl i sám Blatter.

Kvůli aféře také rezignoval. Funkci sice chtěl zastávat až do února příštího roku, etická komise FIFA ho ale spolu s prezidentem UEFA Michelem Platinim suspendovala.

Autor: Lukáš Šonský