Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sionko se nevyrovnal s koncem kariéry. Fotbal mi chybí, říká

Sport

  21:00
PRAHA - Bývalý fotbalový reprezentant Libor Sionko se ani po čtyřech měsících ještě nevyrovnal s rozhodnutím ukončit hráčskou kariéru. Fotbal mu stále chybí, ale na druhou stranu nelituje toho, že s rolí profesionála skončil, a návrat nechystá. Rád však přijal možnost zahrát si za Spartu alespoň v Silvestrovském derby internacionálů.

Libor Sionko foto: ČTK

Pětatřicetiletý bývalý hráč Ostravy, Sparty, Austrie Vídeň, Glasgow Rangers či Kodaně ukončil kariéru na konci srpna. "Ještě se s tím srovnávám. Není to tak, že bych se s tím smířil," přiznal Sionko v dnešním rozhovoru s novináři. "Fotbal mi chybí. Chodím na Spartu a vždy mě tam svrbí nohy a rád bych si čutnul, ale bohužel jsem kariéru už ukončil," konstatoval.

Odmítl však, že by se k roli aktivního sportovce vrátil. "První, druhá či třetí liga už jsou pro mě na 99,9 procenta passé. A nižší soutěže teď hrát nechci, ale do budoucna vyloučit nemohu, že si v nich jednou třeba zahraju. Pokud si tam ale kopnu, tak opravdu jen pro párek a pivo. Pro peníze už hrát stoprocentně nebudu. Navíc se teď ještě nenudím, protože dodělávám dům a užívám si dětí, takže v kolotoči jsem stále," řekl Sionko.

Fotbalovou abstinenci mu pomohlo zažehnat alespoň Silvestrovské derby, ve kterém se představil za Spartu jako nováček. "Dosud jsem se na to vždy koukal jen v televizi a musím říct, že mě překvapilo, kolik přišlo lidí a jaká byla atmosféra. Jen je škoda, že to pro nás dobře nedopadlo," podotkl po porážce 5:8. Sám dal sice za Spartu jeden gól, ale další velkou šanci nevyužil. "To bych nebyl já, kdybych něco nezahodil. Každopádně pokud budu mít za rok možnost, tak rád zase přijedu a zkusím to s klukama napravit," dodal.

Autor: