Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Bývalý kapitán Německa Ballack ukončil kariéru

Sport

  17:08
BERLÍN - Bývalý kapitán německé fotbalové reprezentace Michael Ballack ukončil hráčskou kariéru. Šestatřicetiletý záložník a trojnásobný německý Fotbalista roku to oznámil prostřednictvím svého agenta.

Michael Ballack. foto: ČTK

Ballack byl naposledy hráčem Leverkusenu, za který už v květnu odehrál svůj poslední profesionální zápas. V létě mu vypršela dvouletá smlouva, spekulovalo se pak o jeho možném pokračování kariéry v Austrálii, USA či Číně.

"Poslední dny bez aktivního fotbalu mi ukázaly, že je načase skončit. Bylo mi ctí hrát pod špičkovými trenéry a s fantastickými spoluhráči. Určitě mi bude chybět, že už nebudu hrát a střílet góly před 80.000 diváků," uvedl Ballack v prohlášení. "Teď už se těším na novou kapitolu ve svém životě," dodal.

S reprezentací sbíral úspěchy

V Leverkusenu Ballack působil po návratu z úspěšného působení v Chelsea. V anglickém klubu byl čtyři roky spoluhráčem Petra Čecha a odehrál 105 zápasů, předtím si připsal ještě o dva starty více za Bayern Mnichov, bundesligu hrál také za Kaiserslautern. Získal čtyři německé tituly a jeden anglický.

Od roku 1999 byl součástí reprezentace, za kterou odehrál 98 zápasů a nastřílel 42 gólů. Stal se s ní vicemistrem světa v roce 2002, vicemistrem Evropy 2008 a získal bronz z MS 2006. Před dvěma lety se s národním týmem rozloučil.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!