Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Bývalý ligový brankář Šustr tragicky zahynul. Chytal za Olomouc či Brno

Martin Šustr foto: MAFRA

České fotbalové prostředí truchlí nad tragickou smrtí jednatřicetiletého brankáře Martina Šustra. Odchovanec Boskovic, který v lize odchytal dvacet zápasů za Olomouc, Brno a Ostravu, nepřežil ve středu ráno autonehodu, srazit se měl s kamionem.
  14:36

O Šustrově smrti informovaly na sociálních sítích jeho bývalé kluby.

Ještě v neděli vychytal divizním Kozlovicím výhru 3:2 nad Novými Sady, teď jeho klub ve smutku odkládá následující víkendový zápas.

„Ráno jsme vyslali k dopravní nehodě lékařskou pozemní posádku a vrtulník. Zranění muže byla neslučitelná se životem a zemřel ještě před příjezdem záchranářů,“ uvedla pro server Olomoucká Drbna tisková mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Podle webu došlo k tragické nehodě poblíž Skalice nad Svitavou na Blanensku.

Martin Šustr debutoval v lize za Sigmu v květnu 2009 proti Zlínu a v osmnácti letech přispěl dobrým výkonem k remíze 1:1. V Olomouci je čtvrtým nejmladším brankářem, který za ni nastoupil v nejvyšší soutěži.

V nejvyšší soutěži byl ale věčným náhradníkem, za Olomouc odchytal pět zápasů, dalších pět přidal v sezoně 2017/18 za Baník Ostrava. Nejvíc duelů zvládl v ročníku 2020/21 za brněnskou Zbrojovku, nastoupil celkem desetkrát.

Působil také v Líšni, Vítkovicích, Znojmu, Kroměříži a ve Vyškově. Žil v Olomouci, kde založil rodinu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!