Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Bývalý šéf Realu: Mourinho je jak Hitler

Sport

  11:54
MADRID - Bývalý prezident Realu Madrid Ramón Calderón se pustil do kritiky slavného klubu. Trenéra Josého Mourinha přirovnal k Adolfu Hitlerovi a současného šéfa "Bílého baletu" Florentina Péreze k mrtvole. "Možná mu fandí miliony lidí, ale Hitlera také uctívaly milion a jak dopadl," řekl na adresu portugalského kouče Calderón, který zkritizoval už Mourinhovy výroky po vyřazení Realu v semifinále Ligy mistrů s Barcelnou.

José Mourinho. foto: Reuters

MOURINHO JAKO HITLER

Prohlášení Calderóna se okamžitě chytili šikovní recesisté a díky nim kolují po internetu fotky Mourinha jako Hitlera...
José Mourinho.

Calderón se pustil i do současného prezidenta Péreze. "Jeho i klubu je mi líto. Když jsem ho ve středu viděl (když oznamoval odvolání generálního ředitele Jorgeho Valdana), vypadal jako student, který přišel nepřipraven na zkoušku," řekl devětapadesátiletý právník v rozhovoru pro rozhlasovou stanici ONA FM.

"Pořád říkal něco o nějakých problémech, až jsem měl pocit, že mluví o potížích s erekcí. Byl to smutný obrázek. Jako kdybych sledoval mrtvolu, jak hledá rakev," uvedl Calderón, který řídil Real v letech 2006 až 2009.

"Musíme si nalít čistého vína. Madrid pod Pérezovým vedením vyhrál za posledních pět let stejný počet trofejí jako Betis, Zaragoza a Espaňol," prohlásil. Real letos získal Španělský pohár a zajistil si první úspěch od roku 2008.

Autor:

Pronájem nebytových prostor 72 m2, Třinec
Pronájem nebytových prostor 72 m2, Třinec

Poštovní, Třinec - Staré Město, okres Frýdek-Místek
15 000 Kč/měsíc