Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kucku sledoval i Arsenal. Nakonec zamíří do Interu

Sport

  12:43aktualizováno  13:04
MILÁN - Bývalý sparťanský záložník Juraj Kucka se stal hráčem Interu Milán. Loňskému vítězi Ligy mistrů se slovenský fotbalový reprezentant upsal do roku 2016, zatím ale zůstane v FC Janov, který oznámil transakci na svém webu. "Byly i jiné nabídky, ale Inter byl nejkonkrétnější," řekl Lidovky.cz Emil Kovarovič, Kuckův agent.

Liberec - Sparta (Juraj Kucka). foto: ČTK

"Juraje sledovaly už od jeho působení ve Spartě AC Milán, Bayern Mnichov a Arsenal. Tím, že hrál v Itálii, byl ale zájem tamních klubů intenzivnější," rozvedl Kovarovič. "Kucka nejvíce zaujal Inter v jarní části Serie A, kdy prakticky nastoupil ke všem utkání Janova. I hodnocení novinářů nasvědčovalo, že podával velmi dobré výkony," doplnil.

Inter s Kuckou počítá na post středového záložníka, kde nastupoval ve Spartě i v Janově. "Jeho výhodou je ale univerzálnost," pokračoval Kovarovič.

Logo Sparta (malá)
Logo Janov (malá)
Logo Inter Milán (malá)

Juraj Kucka se přes Spartu a Janov dostane až do věhlasného Interu Milán

Přestupovou částku nechtěl Kovarovič komentovat. "Nechci ji nějak konkretizovat. Od toho jsou kluby," uzavřel fotbalistův agent.

Z milánského klubu odejde opačným směrem italský reprezentační brankář Emiliano Viviano, na podzim však bude také hostovat v dosavadním působišti.

Do Interu Kucka zamíří až v zimě

Čtyřiadvacetiletý Kucka přestoupil do Janova ze Sparty letos v lednu za částku mezi 80 a 100 miliony korun a podepsal smlouvu na čtyři a půl roku.

Svými výkony si však rychle řekl o angažmá ve věhlasnějším klubu. Do Interu by měl odejít v zimním přestupovém období.

Sám tuto variantu preferoval. "Skoro dva měsíce jsme se společně připravovali a celkem se sehráli. Přišlo hodně nových tváří, hrajeme nový systém, takže bych uvítal, kdybych mu mohl ještě půl roku zůstat," citoval deník Šport Kucku ještě před potvrzením transakce. "Inter je výborný klub, pro mě by to znamenalo skvělý krok a velkou výzvu," uvedl k angažmá v týmu osmnáctinásobného italského mistra.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!