Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Časy se mění, Sparta je pod Křetínským v rekordním zisku 312 milionů

Majitel Sparty Daniel Křetinský a její generální ředitel František Čupr. foto: ČTK

Fotbalová Sparta měla v minulé sezoně čistý zisk 311,6 milionu korun, což je nejlepší hospodářský výsledek od příchodu majitele Daniela Křetínského v roce 2004.
  13:15

Zesnulému Šuralovi postavili v Turecku sochu, pojmenovali po něm i park

Pražský klub údaj zveřejnil na webových stránkách v pozvánce na prosincovou valnou hromadu, kde bude tato částka schvalována.

Sparta pod Křetínským skončí v zisku teprve potřetí. Poprvé se jí to povedlo hned v první sezoně pod současným vlastníkem, kdy klub vydělal 31,8 milionu korun. 

Za ročník 2016/17 čistý zisk činil 22,6 milionu korun. Jinak už Sparta hospodařila v záporných číslech, za předminulou sezonu 2017/18 utrpěla rekordní ztrátu 723,8 milionu korun.

Letenští poslední výsledek hospodaření zatím nekomentovali. 

„Je to údaj, který podléhá schválení valnou hromadou v rámci projednávání výroční zprávy,“ uvedl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík pro deník E15 s tím, že finanční detaily za minulou sezonu budou oficiálně zveřejněny na začátku příštího roku.

K více než třistamilionovému zisku zřejmě výrazně pomohl lednový prodej rumunského záložníka Nicolaea Stanciua do saúdskoarabského Al Ahlí, který údajně zaplatil Spartě 200 milionů korun. 

Pražané si v minulém ročníku nepřilepšili v evropských pohárech, protože vypadli už ve 2. předkole Evropské ligy se srbskou Suboticou.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!