Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Čech: Góly od Messiho mi nevadí. Mrzí mě zahozené šance, co jsme měli

Sport

  10:30
LONDÝN/PRAHA - Když odcházel ze hřiště, podal si ruku s Lionelem Messim, usmál se na něj a uznale ho poplácal po zádech. V šesti předchozích zápasech Petr Čech nedostal od argentinské hvězdy ani gól, tentokrát ale hned dva. I když dělal, co mohl, Arsenal doma s Barcelonou prohrál 0:2.

Lionel Messi překonal Petra Čecha poprvé v kariéře. A hned dvakrát. foto: ČTK/AP

Čech neodolal. Messi jej překonal dvakrát, Barcelona má blízko k postupu

Domácí porážka, která londýnskému týmu výrazně vzdálila postup do čtvrtfinále, Čecha štvala. Mnohem víc, než konec neprůstřelnosti, kterou v souboji s Messim dosud držel.

„Jsme zklamaní proto, že jsme prohráli. Ne proto, že mi jeden z nejlepších hráčů všech dob dokázal dát gól,“ říkal po utkání pro webové stránky Arsenalu. „Z toho nejsem smutný. Spíš z toho, že jsme doma dostali dva góly a postup teď pro nás bude hodně složitý.“

Podle českého brankáře Arsenal nehrál špatně, ale shořel na neproměňování šancí.

„Do chvíle, kdy jsme inkasovali první gól, to bylo velmi dobré. Měli jsme nějaké možnosti a měli jsme z nich skórovat. Myslím, že pak by Barcelona hrála defenzivněji,“ přemítal.

„Když hrajete proti jednomu z favoritů na celkové vítězství, musíte každou šanci proměnit. Měli jsme tři, čtyři příležitosti, oni také - ale dali dva góly. V tom byl největší rozdíl.“

Zkusil jsem skočit, nevyšlo to

Při první Messiho trefě šel Čech rychle na zem a přinutil hvězdného útočníka, aby nestřílel okamžitě.

„Mohl hned pálit, tak jsem zkusil skočit. Ale on využil prostor,“ popisoval Čech. „Doufal jsem, že se někdo z našich hráčů stihne vrátit a střelu vykopnout, ale nestalo se.“

Liga mistrů - Arsenal vs. Barcelona (Neymar vs Messi)
Liga mistrů - Arsenal vs. Barcelona (Lionel Messi)

Druhou branku inkasoval z penalty po chybě Mertesackera a nedovoleném zákroku Flaminiho. Sám faulovaný Messi proměnil, a protože do konce už zbývalo i s nastavením necelých deset minut, bylo jasné, že Arsenal si hodně zkomplikoval odvetu.

Mohlo být i hůř, kdyby Čech nezlikvidoval další šance Barcelony. V prvním poločase vychytal Suáreze, po přestávce dvakrát skvěle zakročil proti Neymarovi.

Šance na postup ještě žije

Nejdřív mu nohou vykopl střelu po samostatném úniku, v závěru ještě zlikvidoval i hlavičku, která mířila k tyči.

Díky tomu nedostal Arsenal větší příděl, přesto trenér Wenger po utkání přiznal, že boj o postup už bude „hodně, hodně těžký“. Podobně to vidí i Čech.

„Bude hodně složité to otočit,“ uznal. „Na druhou stranu, není to 0:5, ale 0:2. Máme před sebou devadesát minut a šance ještě žije.“

Dokáže Arsenal přece jen v Barceloně zabojovat o zázrak?

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.