Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Čech: Je to pro mě obrovské zklamání

Sport

  20:28
PRAHA - Petr Čech má za sebou jeden z nejsmutnějších okamžiků fotbalové kariéry. Český reprezentační brankář už ale také plánuje, jak na středeční prohru v penaltovém rozstřelu ve finále Ligy mistrů s Manchesterem United zapomenout.

Tevez (v červeném) na Čecha nevyzrál. foto: AFP

"Jediný recept, jak na to někdy zapomenout, je co nejdříve znovu postoupit do finále Champions League a vyhrát v něm!" prohlásil Čech v rozhovoru pro své oficiální internetové stránky.

Prohra v rozstřelu mrzí fotbalisty Chelsea o to víc, že měli v utkání navrch a dvakrát dokonce trefili tyč. "Je to pro mě obrovské zklamání. Kdybychom byli horším týmem a prohráli jsme jednoznačně 0:3, tak mě to nebude tak mrzet. Ale když vím, že jsme celý druhý poločas a celé prodloužení byli jednoznačně lepším mužstvem, tak je to hodně těžké se s prohrou smířit," uvedl Čech. "Té smůly, které jsme v utkání měli, bylo opravdu až neuvěřitelně moc," dodal.

Penaltový rozstřel (video)

Reprezentační jednička si pak pomyslný kalich hořkosti vypila do dna ve chvíli, kdy kapitán John Terry mohl pátou penaltou v rozstřelu rozhodnout o vítězství londýnského klubu. Jeho střela však skončila na tyči, Čech si však v první chvíli myslel, že míč míří do sítě a Chelsea vítězství nemine.

"Tu penaltu jsem samozřejmě sledoval a ze svého úhlu jsem viděl, že Van der Sar jde na druhou stranu než míč a že balón směřuje do branky. V tu chvíli mi blesklo hlavou, že je hotovo," uvedl šestadvacetiletý gólman. "Když pak míč skončil na tyči, bylo to pro mě docela nepochopitelné. Poté, co Ronaldo nedal a Ashley Cole pak penaltu proměnil, jsem opravdu věřil, že už by to mohlo dopadnout. Bohužel se tak nestalo," posteskl si.

Alespoň na chvíli zapomenout na porážku z moskevského stadionu v Lužnikách umožní Čechovi nabitý program v nejbližších dnech. Míří totiž za reprezentací na soustředění před červnovým evropským šampionátem. "Už zítra ráno se balím a letím z Londýna do Vídně a pak do Klagenfurtu, odkud se přesunu na soustředění," uvedl gólman Chelsea.

Autor: