Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Další milník. Čech proti United vychytal 200. nulu v Chelsea

Petr Čech

  13:34
LONDÝN - Český brankář Petr Čech v pondělí pomohl fotbalistům Chelsea k bezbrankové remíze na hřišti mistrovského Manchesteru United a dosáhl na další významnou metu v kariéře. V londýnském klubu si připsal jubilejní 200. čisté konto.

Petr Čech a Gary Cahill. foto: Reuters

"Je to velké číslo, opravdový milník. Těší mě, že jsem teprve druhým gólmanem v historii klubu, kterému se to podařilo. A doufám, že na moje konto ještě nějaké další nuly brzy přibudou," uvedl na svém webu Čech, kterého od rekordu Petera Bonettiho dělí osm čistých kont.

Jako vzpomínku si český reprezentant nejspíš nechá dres. "Až jednou budu bilancovat kariéru, tak si na to vzpomenu," uvedl Čech, který má stále v paměti i první nulu v Chelsea. "Bylo to v roce 2004, kdy jsem v Chelsea začínal. Shodou okolností taky pod trenérem Mourinhem a taky proti Manchesteru United. Byl to můj první zápas za Chelsea v Premier League a vyhráli jsme 1:0. Takže to celkem hezky vyšlo," dodal.

"Nejvíc ze všeho mě těší, že moje nuly pomohly klubu k poměrně velkému počtu trofejí," uvedl Čech, který s Chelsea vyhrál třikrát Premier League, čtyřikrát Anglický pohár, jednou Ligu mistrů a v minulé sezoně přidal triumf v Evropské lize. Sbírku úspěchů může rozšířit už v pátek, kdy se Chelsea v pražském Edenu utká s Bayernem Mnichov o evropský Superpohár.

Autoři: ,