Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Trpká ligová premiéra. Čech pustil dva góly a Arsenal překvapivě padl

Petr Čech

  16:25aktualizováno  17:33
LONDÝN - První ligový zápas za Arsenal brankáři Petru Čechovi nevyšel. Čerství vítězové anglického Superpoháru překvapivě prohráli v prvním kole Premier League s fotbalisty West Hamu 0:2. Pod porážku favorita se podepsal i Čech, který na konci prvního poločasu vyběhl na centr Dimitriho Payeta z přímého kopu, jenže u míče byl první Cheikhou Kouyaté a hlavou jej poslal do opuštěné branky.

Typická silueta fotbalového brankáře Petra Čecha. foto: Reuters

Arsenal měl sice více ze hry, ale gólově se neprosadil. Nejblíže brance byl Aaron Ramsey, jehož tečovaná střela skončila na břevně.

„Kanonýři“ tlačili soupeře i po přestávce, blízko ke gólu měl dvakrát Olivier Giroud, ale jeho pokusy skončily na boční síti nebo v rukavicích brankáře Adriána. Naopak druhý gól přidal West Ham, který v Premier League poprvé vedl kouč Slaven Bilič. Trefil se argentinský útočník Mauro Zárate, jenž překvapil Čecha střelou na přední tyč zpoza vápna.

Dneska to nevyšlo, ví Petr Čech po prohře Arsenalu s West Hamem. Diváci jej...
Olivier Giroud po tvrdém nárazu v péči lékařů.

Arsenal skórovat nedokázal. Alex Oxlade-Chamberlain trefil jen boční síť a šanci Alexise Sáncheze zlikvidoval pozorný Adrián. West Ham porazil londýnského rivala po osmi letech. K překvapivému vítězství přispěl i Reece Oxford, v 16 letech nejmladší hráč, který kdy za United nastoupil v lize.

„Nebyli jsme přesvědčiví ani v obraně ani v útoku,“ uvedl po zápase trenér Arsenalu Arséne Wenger. „Hráči na sebe možná vytvořili příliš tlaku a byli nervózní. West Ham odehrál dobrý zápas, bylo vidět, že jsou rozehranější. Musíme na tento výsledek reagovat,“ dodal francouzský kouč.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!