130 let

Chelsea - Wigan (Drogba v akci). | foto: Reuters

Čech s nulou, Chelsea se k výhře 1:0 protrápila

Sport
  •   18:33
LONDÝN - Fotbalisté Manchesteru United porazili v anglické lize Fulham 2:0 a vedou tabulku o deset bodů před Arsenalem. Ten má dva zápasy k dobru. Vyhrála i Chelsea - 1:0 nad Wiganem a také Tottenham, který si poradil 3:2 se Stoke, když se dvakrát trefil hříšník z Ligy mistrů Peter Crouch.

"Rudí ďáblové" na svém stadionu Old Trafford prodloužili vítěznou sérii na dvanáct soutěžních utkání. Domácí si zajistili důležitou výhru i bez potrestaného střelce Waynea Rooneyho už během úvodní půlhodiny. Skóre otevřel bulharský útočník Dimitar Berbatov a jednadvacátým gólem v Premier League zvýšil své vedení v čele tabulky střelců. Náskok zdvojnásobil ekvádorský záložník Antonio Valencia první ligovou brankou v sezoně.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo

Wolverhampton - Everton 0:3 (21. Beckford, 39. Neville, 45. Biljaletdinov), Blackburn - Birmingham 1:1 (45.+7 Hoilett - 32. Bowyer), Bolton - West Ham United 3:0 (14. a 51. Sturridge, 20. I Čong-jong), Chelsea - Wigan 1:0 (67. Malouda), Manchester United - Fulham 2:0 (12. Berbatov, 32. Valencia), Sunderland - West Bromwich 2:3 (10. vlastní Shorey, 31. Bardsley - 28. Odemwingie, 54. Mulumbu, 72. Scharner), Tottenham - Stoke 3:2 (11. a 34. Crouch, 18. Modrič - 27. Etherington, 41. Jones).

Chelsea se před svými diváky proti Wiganu nečekaně trápila a nepřipomínala tým, který soupeře v úvodním srpnovém duelu deklasoval 6:0. Očekávané vítězství zajistil londýnskému mužstvu až v 67. minutě Florent Malouda. Francouzský záložník se své desáté ligové trefy dočkal po více než třech měsících. Svěřence trenéra Carla Ancelottiho v závěru podržel brankář Petr Čech, který zlikvidoval hlavičku útočníka Franka Di Santa.

Španělská posila Fernando Torres, kterou Chelsea koupila v zimě za 50 milionů liber z Liverpoolu, prodloužila čekání na gól v novém působišti na deset soutěžních utkání a 648 minut.

Pátý Tottenham zdolal Stoke 3:2 a částečně napravil vysokou porážku 0:4 od Realu z úterního čtvrtfinále Ligy mistrů. Hrdinou se stal autor dvou branek Peter Crouch, který zápas v Madridu svým brzkým vyloučením výrazně ovlivnil. Domácí přerušili šestizápasovou sérii bez ligové a pohárové výhry, Stoke naopak nebodovalo v sedmém venkovním ligovém utkání v řadě.

Autor: ČTK